Reactie Van Hout voor het eerst onder de Genkse lat: "Dit doet deugd"

Robby Morren
Robby Morren
| 16 reacties
Van Hout voor het eerst onder de Genkse lat: "Dit doet deugd"
Foto: © SC

Door de blessure van Laszlo Köteles mocht Kristof Van Hout tegen OH Leuven voor het eerst dit seizoen plaatsnemen onder de lat bij KRC Genk. De goalie hield de nul en geeft toe dat hij blij is eindelijk weer te kunnen spelen.

Door Robby Morren

"Het doet deugd om te spelen", geeft de doelman ruiterlijk toe. Hij had bijzonder weinig werk op te knappen zondagavond en kreeg dus ook weinig kans om zich in de kijker te spelen. "Dat vind ik helemaal niet erg. Als je als doelman weinig werk hebt, betekent dit dat je team weinig kansen weggeeft. Het is wel zaak om op elk moment heel geconcentreerd te blijven."

De reguliere competitie is over halfweg en zondag was pas de eerste keer dat Van Hout tussen de Genkse doelpalen stond. Hoe gaat hij hiermee om? "Ik doe wat van mij gevraagd wordt. De coach kan op mij rekenen als hij me nodig heeft. Ik werk heel hard op training en doe zelfs nog extra oefeningen om in uitstekende vorm te verkeren."

"Ik werk elke dag hard en ik train nog extra"

Toch moet het niet makkelijk zijn om de bank warm te houden. Bij Kortrijk was Van Hout immers een certitude en ook vorig seizoen was hij een tijdlang eerste keus in Genk. "Ik ben vorig jaar in augustus naar Genk gekomen en stond een maand later al in doel, dat was veel sneller dan verwacht. Daarna belandde ik inderdaad weer op de bank en daarom doet het nu ook deugd om weer te spelen."

Van Hout hield de nul en uiteindelijk boekte de bekerwinnaar een logische 3-0 zege. "Het belangrijkste is dat we wonnen. OHL hield de boel tijdens de eerste helft goed gesloten, zij kampeerden op hun eigen helft en ze waren nooit echt gevaarlijk. Wij wisten in de tweede helft snel te scoren en dan moest OHL anders gaan voetballen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties