KV Oostende klaar voor eerste winterprik: "Systeem uitvoerig getest"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
KV Oostende klaar voor eerste winterprik: "Systeem uitvoerig getest"
Foto: © SC

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

Komend weekend bereikt de eerste hevige winterprik mogelijk ons land. Sneeuw is niet uitgesloten, maar zijn alle eersteklasser daar klaar voor? Voetbalkrant.com had een gesprek met Yves Lejaeghere, voorzitter van promovendus KV Oostende.

Als nieuwkomer in eerste klasse hoeft KV Oostende nog niet verplicht gebruik te maken van veldverwarming. Maar de kustploeg nam zijn voorzorgen en lijkt helemaal klaar voor de eerste serieuze winterprik. “Wij hebben ons systeem, een veldoverkapping, uitvoerig getest en zijn in principe klaar”, aldus Lejaeghere aan onze redactie.

De West-Vlamingen maken gebruik van een veldoverkapping, die vervolgens wordt opgeblazen tot een soort tent. Daarin circuleert dan warme lucht om het veld bespeelbaar te maken voor de thuismatchen van KVO. “Wij volgen het weer op dit moment van zeer dichtbij op en we zullen actie ondernemen indien nodig.”

“Wij willen dit systeem behouden, het is op verschillende vlakken interessanter dan een veldverwarming”

Lejaeghere benadrukt dat er ook met het vooruitzicht op een eventueel verlengd verblijf in eerste klasse niet zal worden overgeschakeld naar een veldverwarming. “Neen, dat klopt. Het systeem dat we nu hanteren is op verschillende vlakken interessanter. Het is ten eerste goedkoper en ten tweede ook ecologischer: het slorpt veel en veel minder energie op dan een veldverwarming.”

Maar keurt de Pro League zo’n systeem ook wel goed? “De regel is dat je moet zorgen dat je terrein in geval van slecht weer toch bespeelbaar is. Of dat nu met een veldverwarming is of met een veldoverkapping, dat maakt weinig uit. We hebben dit systeem grondig geanalyseerd”, aldus Lejaeghere.

"50.000 euro boete bij onterechte afgelasting"

Ook bij de kalendercommissie verwachten ze dit seizoen weinig problemen. “Er is onlangs nog gestemd om de clubs te straffen met een boete van 50.000 euro als wedstrijden die hadden moeten doorgaan toch moeten afgelast worden. Dus ik denk dat iedereen wel alles in het werk zal stellen om zijn veld bespeelbaar te maken”, aldus kalendermaker Nils Van Branteghem aan Voetbalkrant.com.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties