De Maesschalck: "Hoeven spelertjes zelfs niet meer te overtuigen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
De Maesschalck: "Hoeven spelertjes zelfs niet meer te overtuigen"
Foto: © SC

Club Brugge plukt stilaan de vruchten van het werk van de Club Academy. Ook Pascal De Maesschalck is trots op het geleverde werk. "Brandon Mechele en Bjorn Engels zijn gedroomde voorbeelden."

Door Cédric De Volder

Een weekje geleden kwam Club Brugge met feestelijk nieuws naar buiten. Brandon Mechele en Bjorn Engels - beiden uitgegroeid tot sterkhouders in de blauw-zwarte defensie - hadden hun contract op Olympia verlengd tot 2017.

Aan de feestdis zaten niet alleen de jongeren, maar ook Arnar Gretarsson en Pascal De Maesschalck. Vooral laatstgenoemde werd - als verantwoordelijke van de Club Academy - gevierd. Maar hoe werkt die opleiding van de West-Vlamingen nu eigenlijk?

"Elk spelertje individueel beter maken"

"Club Brugge gaat in samenwerking met lokale ploegjes op zoek naar de grootste talenten van het land", aldus De Maesschaelck. "Het echte werk begint echter in de jeugdreeksen van Club Brugge. Vroeger werden voetballertjes te snel afgeschreven als ze niet in de ploeg pasten, maar we proberen elke speler individueel beter te maken."

En dat gaat een pak verder dan handjes vasthouden. "Club beschikt over een arsenaal aan toptrainers die voor die jongens een individueel plan opstellen. Daarnaast zijn er ook elk seizoen enkele evaluatiemomenten. Of we op die manier jongeren kunnen overtuigen om voor Club te kiezen? Dat is zelfs niet meer nodig." (lacht)

"Bij Club kan een spelertje doorgroeien"

Ondertussen wordt de blauw-zwart kern overspoeld door jongeren met voetbalhonger. Birger Verstraete, Sander Coopman, Nikola Storm, Tuur Dierckx en Boli Bolingoli hebben het immers in zich om voor het eerste elftal van blauw-zwart te voetballen. "Maar ook Brandon Mechele en Bjorn Engels bewijzen dat je op Jan Breydel kan doorgroeien", besluit De Maesschalck. "Ze zijn gedroomde voorbeelden voor de voetballertjes."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties