Hoort Luis Suarez bij de allergrootsten?

Koen Donvil
| 24 reacties
Hoort Luis Suarez bij de allergrootsten?
Foto: © SC

Luis Alberto Suarez Diaz is zijn naam. De spits van Liverpool etaleerde gisteren zijn klasse door de netten vier keer bol te zetten. Het Uruguayaans fenomeen sluipt stilaan dichter in het rijtje Messi, Ronaldo en Ibrahimovic. Of hoort hij daar nu al bij?

Door Koen Donvil

Voor diegenen die gisteren Match of the Day aan zich voorbij lieten gaan en de Suarez-show niet zagen: de Uruguayaan maakte zowat in zijn eentje gehakt van Norwich City. Zonder maatje en spitsbroeder Daniel Sturridge klokte El Pistolero af op vier goals en een assist. Vooral zijn eerste en derde treffer waren om in te lijsten. Doelman Ruddy van Norwich krijgt voortaan angstaanvallen bij het horen van de naam Suarez.

13 goals in 9 wedstrijden

Heel Anfield en bij uitbreiding alle voetballiefhebbers konden enkel bewondering tonen voor zoveel schoonheid. Ook de analisten van MOTD haalden de loftrompet boven voor de Zuid-Amerikaanse balvirtuoos. Het was lang niet het eerste huzarenstukje van Suarez dit seizoen. Ook tegen West Brom een goede maand geleden was hij goed voor een hattrick. In totaal vond Suarez al dertien keer de weg naar doel in de Premier League. Daarmee is hij momenteel topschutter in Engeland. Opmerkelijk detail: hij had daar slechts negen wedstrijden voor nodig.

'De geniale bijter'

De start van het seizoen moest de aanvaller immers noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. Vorig seizoen  kreeg hij van de FA een schorsing van tien speeldagen opgelegd nadat hij Chelsea-verdediger Ivanovic in de arm beet. Door die schorsing miste hij de eerste vijf wedstrijden van dit seizoen. Suarez is een grillig baasje. Ook in zijn Ajax-periode werd hij zeven wedstrijden geschorst nadat hij PSV-speler Bakkal in de schouder hapte.

Zijn kannibalistische neigingen buiten beschouwing gelaten is en blijft Het Konijntje vooral een geniale voetballer. Een aanvalslinie op zichzelf waarmee zelfs de Kompany’s op deze wereld hun handen vol hebben, een voetballende spits die perfect weet hoe hij moet lopen en die koelbloedig is voor doel. Suarez wordt zeker niet ten onrechte wel eens vergeleken met Messi, Ronaldo en/of Ibrahimovic. Vergelijken is altijd moeilijk, want je blijft afhankelijk van je team, maar dat hij bij de beste spitsen ter wereld hoort, staat buiten kijf.

Volgend seizoen naar Real Madrid?

Dat ontging ook Real Madrid niet. De Koninklijke hengelden vorig seizoen al naar de diensten van de 26-jarige spits en willen hem nog steeds naar Bernabéu halen. De man die door Groningen naar Europa werd gehaald focust zich inmiddels op zijn team en op het WK komende zomer, waar hij ongetwijfeld van zich zal laten spreken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties