Van der Elst: "Enkel titel kan seizoen glans geven"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Van der Elst: "Enkel titel kan seizoen glans geven"
Foto: © SC

De Cofidis Cup had gisteren heel wat spektakel in petto. Vooral de uitschakeling van RSC Anderlecht, Standard en Club Brugge biedt heel wat stof tot napraten. Onze redactie sprak dan ook met Franky Van der Elst.

Door Cédric De Volder

RSC Anderlecht botste op KVC Westerlo, Standard liep zichzelf vast tegen Cercle en Club Brugge struikelde in het Guldensporenstadion van KV Kortrijk. De Cofidis Cup gaat de kwartfinales in zonder de drie traditionele topclubs. Maar is dat zo’n slechte zaak?

“De topclubs zijn er nagenoeg allemaal uit”, vertelt Franky Van der Elst in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Het valt vooral op dat Anderlecht zoiets regelmatig overkomt. Al is het misschien mooi dat zo’n scenario voor valt. Op die manier hebben de andere clubs ook nog een doel.”

"Voor iedereen opletten"

De paars-, blauw-, en roodhemden zijn bovendien ook op het Europese toneel uitgespeeld. “En dat is dan net een probleem. Bij Anderlecht en Standard lopen spelers ontevreden rond omdat ze te weinig aan spelen toekomen. Dat zal nu niet verbeteren, hé. Bovendien moet elke club het seizoen glans geven met een titel.”

KRC Genk wrijft zich ondertussen in de handen. De Limburgers vermijden op de weg naar de Heizel immers al zeker Zulte Waregem, KV Kortrijk en KAA Gent. “Ik vind die geleide loting op basis van twee tabellen te belachelijk voor woorden. Op die manier neem je toch een deel van de charme van het voetbal weg? Ik denk trouwens niet dat Genk op het gemakje richting finale stoomt. In de beker is het voor iedereen opletten geblazen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties