Preud'homme: "Blessurelast brute pech"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Preud'homme: "Blessurelast brute pech"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Michel Preud'homme specialiseert zich stilaan in de puzzelsport. De oefenmeester van Club Brugge mist voor de partij tegen KV Mechelen een pak basisspelers. "Het is uitzonderlijk, maar ik heb mijn basiself nog niet eens in het achterhoofd zitten."

Cédric De Volder in Brugge

De blauw-zwarte selectie ondergaat opnieuw een heuse make-over. Tom De Sutter (knie), Lior Refaelov (voetzool) en Brandon Mechele (teen) geven immers verstek voor de competitiewedstrijd tegen KV Mechelen. “We kampen met brute pech in onze ziekenboeg”, legt Michel Preud’homme uit. “Bovendien zijn het blessures die amper te voorkomen zijn. En het is nog erger dat die spelers in kwestie telkens voor langere tijd buiten strijd zijn.”

Vooral het uitvallen van De Sutter is een streep door de rekening van de Luikenaar. De voormalige aanvaller van Cercle en RSC Anderlecht was immers op dreef. “Dat is inderdaad een enorm spijtige zaak. Maar ook Refaelov was in vorm, hé. Het lot is ons momenteel niet gunstig gezind. Al zijn de vervangers klaar om de geblesseerden op te vangen.”

"Eerst evolutie Mémé Tchité afwachten"

Eidur Gudjohnsen komt terug in de selectie, maar ook Kehinde Fatai kan de rol van speerpunt op zich nemen. “Beide spelers hebben een ander profiel dan Tom. Of ik nu ga aandringen voor een extra spits tijdens de wintermercato? Ik wil eerst de evolutie van Mémé Tchité afwachten. Bovendien houd ik in alle linies wel buitenkansjes in het achterhoofd.”

Verder recupeert Preud’homme ook Birger Verstraete, Fredrik Stenman, Tuur Dierckx en Nikola Storm voor de wedstrijd tegen Malinois. Boli Bolingoli en Tchité worden nog niet onmiddellijk verwacht. Beide spelers sloten zelfs nog niet aan op training. Jim Larsen maakt stappen, maar kan nog niet in de basis worden verwacht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties