Reactie "Tonen wat we waard zijn"

Tamara Vereecken
| 0 reacties
"Tonen wat we waard zijn"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard werd woensdagavond pijnlijk uitgeschakeld in de Beker op het veld van Cercle Brugge. Mpoku was teleurgesteld, uiteraard, maar keek toch vooral naar de toekomst.

De Rouches speelden niet hun sterkste wedstrijd in Jan Breydel, zag ook Paul-José Mpoku. “We begonnen nochtans niet slecht, kregen enkele kansen maar we maakten ze opnieuw niet af. In de tweede helft geraakten we er niet meer door. De vrij lichte penalty die we tegenkregen, deed ons de das om, al moeten we ’t niet enkel daarop steken.”

Waaraan lag het dan wel, vatten jullie de wedstrijd iets te gemakkelijk op? “Nee, iedereen was gemotiveerd en wilde winnen, maar dit jaar scoren we zelf moeilijker en dan loop je op een tegendoelpunt, da’s voetbal.”
Halfweg de tweede helft vroeg de middenvelder zelf om vervanging. “Ik voelde iets aan de hamstrings en wilde geen risico’s nemen, we zien wel.”

“Ons doel bereiken in de competitie”

Er rest Standard nu enkel nog de competitie en dat moet nu echt wel goed gaan, beseft ook Mpoku. “We gaan er alles aan doen om ons doel te bereiken in de competitie en dat is de top drie halen. We willen en moeten gewoon elke match alles geven, te beginnen volgend weekend tegen OHL.”

Als er de voorbije maanden een artikel verscheen over Standard werd steevast het woord ‘rotatiesysteem' gebruikt, maar dat zou nu verleden tijd zijn. Dat liet Standard zelf weten via een Twitterbericht. Tijd voor meer stabiliteit dus? ”Nu, ik denk dat er al voldoende automatismen waren en zijn in de ploeg, met of zonder rotatie. Als profs moeten we gewoon elke wedstrijd tonen wat we waard zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties