Van den Brom: "We hebben een goed groepsgesprek gehad"

Van den Brom: "We hebben een goed groepsgesprek gehad"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

John van den Brom had gisteren een lang groepsgesprek met zijn spelers over wat er allemaal fout gelopen is. Wat er precies gezegd werd, hield hij voor zich, maar er werden wel oplossingen aangeboden. "Ik ben niet doof als spelers met geargumenteerde zaken komen", stelde hij.

Twee dagen na het bekerdebacle tegen Westerlo was de pers massaal aanwezig om Van den Brom aan te horen. "We hebben donderdag een groepsgesprek met spelers en staf gehouden om alles eens op een rijtje te zetten. Dat heeft lang geduurd en het was heel goed, klaar. Meer ga ik daar niet over zeggen. Ik ben iemand die luistert als de spelers met goeie dingen afkomen, als ze die kunnen verantwoorden."

Aan de tactiek zal echter niet gesleuteld worden. "We gaan al naar Kerst toe en onze tactiek is duidelijk. Daar gaan we ook niet aan tornen, wel aan de manier waarop die ingevuld wordt. Je hoeft dus niet te verwachten dat we ineens weer 4-4-2 gaan spelen."

Massimo Bruno haalde woensdag aan dat hij 'hoopte' dat iedereen zich honderd procent gegeven had, maar dat hij daar niet zeker van was. "Massimo heeft recht van spreken, want hij heeft wel 120 minuten niveau gehaald en is er helemaal voor gegaan. Misschien is hij zelfs over het randje heen gegaan. Maar hij heeft wel een punt. Het is triestig dat niet iedereen zich volledig gegeven heeft. Het mag nooit gebeuren dat je uitgeschakeld wordt door Westerlo", haalde Van den Brom aan.

Maar dat er spelers hun laatste krediet verbruikt hebben, wou hij niet zeggen. "Nee, dat kan ook niet. We hebben een relatief smalle kern. Er zijn wel jongens die ontgoocheld hebben", aldus Van den Brom. "Ik heb voor het seizoen gezegd dat iedereen zijn kans krijgt, maar dan moet je die ook wel grijpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties