Wilmots: "Als we top zijn, hebben we een goede kans"

Wilmots: "Als we top zijn, hebben we een goede kans"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

België werd in groep H ingedeeld met Algerije, Zuid-Korea en Rusland. Dat stemde de bondscoach tot positivisme. Hij was vooral tevreden over de speelsteden.

"Ik ga meteen het centrum in Sao Paulo laten bevestigen", aldus Wilmots tegen Sporza. "Het is een goede loting qua vliegreizen: Rio is een uurtje vliegen, Belo Horizonte drie kwartier."

"Ook de temperaturen zullen meevallen. Onze middagmatch zal waarschijnlijk naar ik heb gehoord in 22-23 graden worden gespeeld, dat is beter dan ooit in de VS met 42 graden."

"Ambitie is gezond"

Vincent Kompany zei al dat de tweede ronde een must was: "Dat snap ik, ambitie is goed", aldus Wilmots. "Er zijn moeilijkere groepen, maar we moeten oppassen. Algerije en Zuid-Korea ken ik niet zo goed, en Rusland heeft dan wel geen wereldspelers die het verschil kunnen maken, maar ze hebben een sterk collectief. Maar als we top zijn, maken we een goede kans."

En in de mogelijke achtste finales volgt dan wel een topper, met Duitsland, Portugal of Ghana: "We kunnen van iedereen winnen, maar we kunnen ook accidenten tegen komen. We moeten match per match bekijken", tempert de bondscoach.

Groep H: toch 1 minpunt

Niets dan goed nieuws dus voor Wilmots? "Groep H, dat is het grootste probleem. Daardoor beginnen we heel laat aan de competitie. De spelers in Engeland hebben gedaan eind mei, dus zij moeten vier weken overbruggen. Dat is lang, daar gaan we goed moeten voor plannen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties