Eerlijke Robben: "Herhaling van 2010 wordt lastig"

Leander Mespreuve
| 0 reacties
Eerlijke Robben: "Herhaling van 2010 wordt lastig"
Foto: © SC

Arjen Robben gelooft niet dat het Nederlands elftal in staat is om wereldkampioen te worden in Brazilië komende zomer. In een interview op de website van de FIFA geeft de Bayern- spits tekst en uitleg.

“De favorieten voor mij zijn Brazilië, Duitsland en Spanje. Daarnaast zijn er nog enkele outsiders voor de titel, maar daar reken ik Nederland niet bij. We moeten realistisch blijven, er zijn nu eenmaal sterkere teams dan wij op dit moment. Daarvoor hoeven we ons niet te schamen.”

Toch ziet Robben een positief punt: “We kunnen ons de komende maanden rustig voorbereiden op het kampioenschap. We moeten nog enkele stappen maken willen we hetzelfde resultaat als in 2010 neerzetten”, aldus een nuchtere Bayer-aanvaller.

Nederland kroonde zich al driemaal tot vice-kampioen, een wereldtitel zat er voor onze buren nog niet in. Zowel in 1974, 1978 als in 2010 verloren ze de finale van het mondiale toernooi. In Brazilië krijgt Oranje in groep B het gezelschap van regerend Europees- en wereldkampioen Spanje, Chili en Australië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties