Degryse scherp voor Ruytinx: "Degoutant"

Caroline Tonnelier
| 271 reacties
Degryse scherp voor Ruytinx: "Degoutant"
Foto: © SC

Marc Degryse was in Extra Time bijzonder scherp voor Björn Ruytinx. De analist hoopt dan ook op een zware sanctie voor de spits van OHL en vindt dat ook zijn ploeg in de fout gaat door de speler in bescherming te nemen.

"Ruytinx even lang aan de kant als Carcela"

“Degoutant, dit hoort niet op een voetbalveld thuis”, zo kan de mening van Marc Degryse over de meest besproken voetballer van het afgelopen weekend samengevat worden. De actie van Ruytinx is absoluut niet goed te praten voor Degryse. Hij is ervan overtuigd dat de spits Carcela bewust wilde kwetsen en dat er absoluut geen intentie was om de bal te spelen. Dat bleek voor de analist ook uit de 'degoutante' grijns van Ruytinx na de feiten en de incidenten voorafgaand aan de bewuste tackle, al ontkent de speler zelf de verbale agressie aan het adres van Carcela. Volgens de Marokkaan dreigde het Leuvense icoon dat hij hem te pakken zou krijgen.  

Degryse is dan ook van mening dat een zware sanctie op zijn plaats is voor Ruytinx. De speler van OHL zou even lang aan de kant moeten staan als Carcela, zo vindt de analist. Hij vindt dat OHL als club en met name coach Van Geneugden zijn verantwoordelijkheid moet nemen en de speler zelf een schorsing opleggen.

Begrip voor Carcela

Voor de reactie van Carcela konden de mannen rond de tafel van Frank Raes – naast Degryse ook Jelle Vossen, Johan Boskamp en Filip Joos – overigens behoorlijk wat begrip opbrengen. Vooral de incidenten voorafgaand aan de tackle van Ruytinx, het feit dat de speler met geel wegkomt en de grijns van de agressor werden als verzachtende omstandigheden aangevoerd.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties