Negen doelpunten in spektakelstuk tussen City en Arsenal

Caroline Tonnelier
| 12 reacties

De topper tussen Manchester City was een waar spektakelstuk, met liefst negen doelpunten. In het duel tussen de beste aanval en de beste verdediging van de Premier League was het de aanvalskracht van City die de bovenhand haalde: 6-3.

Honderdste wedstrijd voor Vermaelen

Zoals verwacht stond er slechts één Belg aan de aftrap in Manchester. Pellegrini rekende opnieuw op zijn aanvoerder Vincent Kompany, terwijl Vermaelen tevreden moest zijn met een plekje op de bank. De verdediger zou wel nog voor de rust een invalbeurt krijgen als vervanger van de geblesseerde Koscielny. Voor Vermaelen was het meteen ook zijn honderdste wedstrijd voor The Gunners.

City startte het best aan de wedstrijd en zette de bezoekers meteen onder druk. Nog voor het openingskwartier leverde dat het openingsdoelpunt van Aguëro op. De Argentijn scoorde met een schitterende volley zijn dertiende goal van de competitie. Arsenal kwam na het openingsdoelpunt wat beter in de wedstrijd en profiteerde net na het halfuur van balverlies van Touré. Op aangeven van Özil bracht Walcott de stand opnieuw in evenwicht.

2-1 aan de pauze

Erg lang kon Arsenal echter niet genieten van de gelijkmaker. Negredo besloot in eerste instantie nog naast, maar de Spanjaard trof in de 38e minuut dan toch raak. Hij prikte een voorzet van Zabaleta tegen de netten, waardoor de thuisploeg met een verdiende 2-1 voorsprong mocht gaan rusten. In diezelfde fase blesseerde Koscielny zich, waardoor Vermaelen zijn kans kreeg.

De tweede helft begon niet al te best voor City. Spits in vorm Aguëro moest immers kort na de pauze naar de kant nadat hij zich verstapte. Ploegmaat Fernandinho nam zijn rol als doelpuntenmaker echter over en krulde de bal zes minuten na de rust heerlijk tegen de netten.

Drie doelpunten in slotminuten

Arsenal gaf zich echter niet gewonnen. Giroud miste nog een uitstekende kans op de aansluitingstreffer, maar ploegmakker Walcott toonde zich vandaag wel trefzeker. Met zijn tweede van de namiddag bracht hij de spanning opnieuw in de wedstrijd, al duurde dat alweer niet lang. Enkele minuten later bediende invaller Navas zijn landgenoot Silva en die zorgde voor de 4-2.

Nog was het doelpuntenfestival niet afgelopen, want in de slotminuten werd er nog liefst drie keer gescoord. Fernandinho zorgde met zijn tweede van de namiddag voor de zware 5-2 cijfers, waarna Mertesacker diep in blessuretijd opnieuw kon milderen met een rake kopbal. Toch zou Manchester City uiteindelijk nog een zege met drie doelpunten verschil halen. Arsenal-doelman Szczesny tikte immers Navas aan binnen de zestien, waarna Touré vanop de strafschopstip de zware 6-3 eindcijfers mocht vastleggen.