Interview Padt: "Hierna mag Van Den Brom alles winnen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Padt: "Hierna mag Van Den Brom alles winnen"
Foto: © SC

Morgennamiddag kijken AA Gent en RSC Anderlecht elkaar in de ogen in de Ghelamco Arena. Anderlecht kent wat moeilijkheden terwijl Gent net in een positieve reeks zit. Doelman Sergio Padt hoopt dat een zege van Gent geen problemen oplevert voor zijn landgenoten bij paarswit.

Sander De Graeve in Gent

Dat Anderlecht Europees een opdoffer kreeg is geen voordeel voor Gent volgens Padt. "Ze weten nu dat ze zich enkel op de competitie moeten concentreren. Ik verwacht een scherp en gemotiveerd Anderlecht zondag. Vermoeidheid mag geen excuus zijn."

De positie van Van Den Brom zou weleens erg wankel kunnen worden als het in de competitie ook bergaf gaat. "Ik wil hartstikke graag winnen, maar hoop dat hij dan wel mag aanblijven om Anderlecht verder te helpen. Laat hem maar wat wedstrijden winnen zodat zijn positie wat veiliger is, maar niet tegen ons (lacht)."

Padt kent Van Den Brom nog bij Ajax. "Hij was er het hoofd van de jeugdopleiding. Daar kijken alle jeugdspelers toch naar op. Veel contact hadden we niet, achteraf zie je pas hoe hij is als trainer en hoe hij met die jongens omgaat. We hadden nog een goeie babbel op de Gouden Schoen."

"Sinds Play-off I niet meer uitgesproken wordt gaat het beter"

Gent jaagt nu eindelijk op de zesde plaats, maar spreekt die ambitie minder uit. "In het begin van het seizoen was Play-off I een must. Op Charleroi zei het bestuur ons dat we match per match moesten werken en dan wel zouden zien waar we uitkomen. Sindsdien gaat het beter."

"Van buitenaf wordt er opnieuw meer over gesproken, maar wij bekijken het nog steeds wedstrijd voor wedstrijd. We hebben wel die ambitie, maar proberen er in de groep zo weinig mogelijk over te praten. We hebben nu minder druk en dat lijkt te werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties