Interview Padt: "Vertrouwen kan snel weg zijn"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Padt: "Vertrouwen kan snel weg zijn"
Foto: © SC

Sergio Padt speelt morgenmiddag met AA Gent de topper tegen Anderlecht. Gent start met vertrouwen, maar Padt waarschuwt voor al te veel optimisme. "Een snelle tegengoal en het vertrouwen is weg."

Sander De Graeve in Gent

Gent kijkt alvast uit naar de wedstrijd tegen Anderlecht. "Onbewust is het toch iets speciaals. Sommige spelers moeten minder gemotiveerd worden voor zo'n wedstrijd dan voor de vijf vorige. Voor zo'n wedstrijd ben je sowieso tot op het bot gemotiveerd", aldus Sergio Padt.

De thuisploeg zit momenteel in een betere flow dan de landskampioen. "Of het een goed moment is? Dat dacht ik twee jaar geleden ook al eens. We hebben nu wel vertrouwen van die laatste wedstrijden, maar als we zondag tegen een snelle achterstand lopen is dat gelijk weg."

"Geluk keerde in Charleroi"

"Ik hoop dat we ons defensief blok kunnen zetten en dan een doelpuntje maken. We zitten nu in een goede reeks en moeten dat proberen vasthouden." Voor die vijf gewonnen wedstrijden liep Gent ook al op topploegen. Toen met minder resultaat.

"Toen hadden we de pech die we nu niet hebben. We misten dat tikkeltje extra om die wedstrijden te winnen. Ons geluk keerde in de wedstrijd tegen Charleroi waar we wonnen met een buitenspelgoal. Daarna zijn we iets beter gaan spelen."

Die reeks overwinningen zorgden alvast voor een betere sfeer binnen de spelersgroep. "Als je drie keer op een rij verloren hebt, kom je toch wat chagrijnig naar de training. Nu kan je bij het uitlopen al wat grapjes maken. Dat is stukken beter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties