"Fans voelden zich bekocht en bedrogen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 22 reacties
"Fans voelden zich bekocht en bedrogen"
Foto: © SC

Afgelopen zondag lieten de fans van Standard hun ongenoegen blijken tegenover de politiek die het Luikse clubbestuur vaart. Eddy Janssis had niets te maken met de actie, maar kan zijn collega's wel begrijpen. "Waarom moet Standard eigenlijk nog voor die Europese plaatsen knokken?"

Door Cédric De Volder

Afgelopen zondag ontrolden de Ultras Inferno een spandoek tijdens de wedstrijd tussen Standard en KRC Genk. ‘Een voorzitter zonder ambitie, een coach zonder basis en een team zonder motivatie. Wees dus niet verbaasd bij een nieuwe revolutie’, stond te lezen op het stukje textiel. Moet Roland Duchâtelet een nieuwe explosie verwachten in De Vurige Stede?

“Ik heb niets te maken met de actie van de Ultras Inferno”, aldus Eddy Janssis van La Famille Des Rouches in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Maar dat wil niet zeggen dat ik hen niet begrijp. Die mensen voelen zich bekocht en bedrogen. Een fan betaalt een hoop geld voor enkele Europa League-wedstrijden en dan zie je telkens een B-elftal op de mat verschijnen.”

"Belangrijk om signalen van fans te erkennen"

De rotatiepolitiek van Guy Luzon zit diep bij de aanhang van De Rouches. “En het bestuur deed de voorbije maanden helemaal niets”, gaat Janssis verder. “Dat wil in onze ogen zeggen dat ze akkoord gaan met de politiek van Luzon. Gaan we volgend seizoen de Europese competities ook laten schieten? Waarom moet het team dan nog voor die plaatsen knokken?”

Toch verwacht Janssis de komende weken geen bommengekletter zoals in het tussenseizoen. “Het is belangrijk voor de leidende mensen van Standard om de signalen van de fans te erkennen. We gaan de komende weken zeker met Duchâtelet rond de tafel zitten, maar tegen Genk was er een hongerig team te zien. Hopelijk speelt de coach nu wel elke week met zijn beste ploeg.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties