"Antwerp en Beerschot-Wilrijk tegen elkaar laten spelen?"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 121 reacties
"Antwerp en Beerschot-Wilrijk tegen elkaar laten spelen?"
Foto: © SC

Vanaf zaterdag verwarmen voetballiefhebbers zich op Soccer Trophy in het Park Spoor Noord in Antwerpen. Mohamed Messoudi en Karim Bachar werden de voorbije maanden alvast warm gemaakt voor het evenement.

Cédric De Volder in Antwerpen

Mohamed Messoudi en Karim Bachar zijn de peters voor deze eerste editie van Soccer Trophy. Vanaf zaterdag kunnen jong en oud de voetbalkunsten laten bewonderen op een kunstgrasmat in het Park Spoor Noord in Antwerpen.

“Vooral de timing van het evenement spreekt me aan”, aldus Messoudi. “Ik herinner me nog dat ik me tijdens mijn jeugdjaren vooral verveelde tijdens de kerstvakantie. Bovendien kan dit een boost betekenen voor het Antwerpse veldvoetbal. Ik speel zelf dan wel voor OH Leuven, maar hoop dat er op termijn twee Antwerpse clubs op het hoogste niveau acteren.”

De middenvelder was in zijn jonge jaren zelf een begenadigd zaalvoetballer. “En dat levert me vandaag ook nog voordeel op”, lacht Messoudi. “Een moderne speler heeft de techniek nodig om het op de kleine ruimte te redden, hé. Jammer genoeg ben ik er op mijn zestiende mee gestopt.”

“Nochtans moeten die jonge spelertjes toch helemaal niet kiezen?”, vult Bachar aan. “In pakweg Spanje, Italië en Brazilië zit futsal in de opleiding. Zelfs Ajax gaat er volgend seizoen mee beginnen. Misschien is dit dan een ideaal moment voor de Belgische teams om de stap te zetten?"

In Antwerpen zijn Antwerp FC en KFCO Beerschot-Wilrijk nooit ver weg. Dat is ook niet het geval op Soccer Trophy. “Misschien kunnen we beide elftallen hier tegen elkaar laten spelen?”, besluit de oefenmeester van Futsal Topsport Antwerpen. “Daar zou wel een pak volk op afkomen, hé.” (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties