Eerste trofee Soccer Trophy gaat naar Real Gante

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
Eerste trofee Soccer Trophy gaat naar Real Gante
Foto: © SC

De reeks heren recreatief mocht de eerste dag van de Soccer Trophy aftrappen. 32 ploegen namen het in een systeem als de Champions League voor de hervorming, dus met twee groepsfases, tegen elkaar op. Uiteindelijk mocht Real Gante de trofee in de kast zetten.

Sander De Graeve in Antwerpen

De eerste dag van een grote organisatie als deze gaat altijd gepaard met stress, weet ook wedstrijdleider Dirk Nauwelaers. Hij bekijkt de wedstrijden van bovenaf en laat de partijen op gang fluiten én beëindigen via de geluidsinstallatie. “Zo'n eerste dag is altijd hectisch. Je hoopt natuurlijk dat iedereen komt opdagen, vandaag was dat gelukkig het geval. We hadden ook een veiligheid ingebouwd. Er moest vooraf een waarborg betaald worden, bij niet opdagen verviel die uiteraard.”

Incidenten waren er niet op de eerste dag van het tornooi. “Natuurlijk heb je af en toe wrijvingen bij ploegen die voor de overwinning gaan, of bij ploegen waarbij het niet loopt zoals verwacht. Als organisatie hebben we dat samen met de scheidsrechters goed doorstaan.”

Real Gante pakt op overtuigende wijze de eindzege

In het tornooi zelf gingen de halve finales tussen Real Gante en De Bengels enerzijds en Schoten United en Futsal Team Antwerpen 2 anderzijds. Gante liep over De Bengels, in die halve finale werd het 6-1. In het andere duel trok Schoten United aan het langste eind. Ook in de finale toonde Gante zich bijzonder goed bij schot. Na 7-1 winst pakte het de eindwinst in het tornooi. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties