Reactie Kouyate vol lof: "Vanden Borre moet mee naar Brazilië"

Kouyate vol lof: "Vanden Borre moet mee naar Brazilië"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De verdediging van Anderlecht was tegen Standard op weinig fouten te betrappen. Maar eentje werd ongenadig afgestraft door Batshuayi: "We waren daarvoor nochtans gewaarschuwd", aldus Cheikhou Kouyate.

Bij de tegengoal op Sclessin had één van de centrale verdedigers bij Batshuayi moeten staan, maar noch Kouyate, noch Mbemba waren in velden of wegen te bekennen. "Een geval van verkeerde communicatie", legde Kouyate uit. "Ik ga uit en dacht dat Mbemba ging doorschuiven, maar dat gebeurde niet."

Daarnaast stond de verdediging wel stevig, met ook een verrassend sterke Anthony Vanden Borre op de rechterkant. "Anthony is een voorbeeld voor anderen. Hij toont dat je nooit mag opgeven in het leven. Hij heeft heel hard gewerkt en plukt daar nu de vruchten van. Chapeau voor hem", strooide Kouyate met bloemetjes.

En voor zijn ploegmaat is het ook zonneklaar: Vanden Borre moet mee naar het WK. "Hij heeft zijn plaats in de nationale ploeg, dat is heel zeker. En hij heeft nog zes maanden om de bondscoach te overtuigen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties