Kerstvoetbal: De verwachting van de redactie

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 10 reacties
Kerstvoetbal: De verwachting van de redactie
Foto: © SC

Het kalkoen is intussen verorberd en de laatste katers worden weggespoeld met nieuw vocht. Het dessert, dat is voor morgen en overmorgen. Wat mogen we verwachten van het Kerstvoetbal dit jaar?

Drukke Boxing Day

Op boxing day, tweede kerstdag, krijgen we maar liefst zeven wedstrijden voor de kiezen. Daarvan beginnen er vijf al om half drie 's middags. Het wordt vooral uitkijken wat de kandidaten voor de laatste plek in Play-off I klaarspelen. Lokeren moet op bezoek bij Oostende. AA Gent trekt naar Bergen en het verrassende Cercle Brugge gaat de cadeautjes uitpakken in Leuven.

Kan Genk nog eens winnen?

Racing Genk startte goed aan het seizoen, maar lijkt de laatste weken de pedalen wat kwijt te zijn. Het zwalpende Genk heeft een zege tegen Sporting Charleroi broodnodig. Anders dreigt het naar de zesde plaats te zakken. Lokeren ligt immers op de loer. Een zekerheid is die Play-off I-stek van de Limburgers niet meer na een één op twaalf. De laatste zege was de uitwedstrijd op Thun in de Europa League.

Topper in Kortrijk

Op vrijdag staat er maar één wedstrijd op het programma, maar het belooft een interessante clash te worden. KV Kortrijk ontvangt immers Standard. De Rouches staan nog steeds op kop in de competitie, maar kunnen die bij verlies kwijtspelen aan Club Brugge. Kortrijk heeft ook punten nodig in de strijd om Play-off I.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties