Reportage Barça Temse doorbreekt 'beetje' overheersing FT Antwerpen

Barça Temse doorbreekt 'beetje' overheersing FT Antwerpen
Foto: © SC

De amusementswaarde lag weer hoog op de Soccer Trophy zaterdag. Deze keer was het aan de U11 om de boel op te vrolijken en dat deden ze ook. Zelfs op die jonge leeftijd zag je dat er talent rondloopt in België. Maar winnaars en verliezers keken achteraf met een voldaan gevoel terug op het toernooi.

De twee teams van FT Antwerpen kwamen elkaar deze keer in de halve finale tegen. Een kleine misrekening, want de A- en B-ploeg waren van plan elkaar in de finale te ontmoeten. Het werd dan ook de spannendste wedstrijd van het toernooi waarbij de B-ploeg door een penalty in de laatste minuut het haalde met 2-3. "We hadden eigenlijk gerekend elkaar in de finale tegen te komen", geeft Karim Bachar, coach van het A-team toe. "Maar we hebben een leuke wedstrijd gezien."

In de finale ontmoette FT Antwerpen een tegenstander uit een andere gouw: Barça Temse. Al bij al hadden de 11-jarigen van 't Stad weinig moeite met de tegenstander uit Oost-Vlaanderen, maar dat is ook makkelijk te verklaren. "FT Antwerpen heeft alle talentjes van Antwerpen in zijn rangen. Ik ken ze ook persoonlijk. Die jongens spelen allemaal nationaal. Mijn jongens spelen bij Lokeren, maar op provinciaal niveau en dat is het verschil", legt Barça Temse-coach Habib uit. "Het zijn een groep vriendjes die bij elkaar getrommeld zijn. Ik ben dus heel fier dat we de finale gespeeld hebben."

"We hebben toch wat mooie voetbal gezien, behalve in de finale. Daar hadden we misschien iets meer weerwerk moeten bieden. Ze hebben wel een hoger niveau dan provinciaal niveau."

En de coach had ook een compliment voor de organisatie. "Dit was gewoon top. Alles was in orde. Ik heb al veel zaalvoetbaltoernooien gespeeld, maar dit was de eerste keer. Het steekt er echt bovenuit qua organisatie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties