De Grote Voetbalenquête: Ticketprijzen te hoog

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 17 reacties
De Grote Voetbalenquête: Ticketprijzen te hoog
Foto: © SC

De voorbije weken schotelde Voetbalkrant.com de lezers een enquête voor. De komende dagen stellen we de resultaten voor. Vandaag bekijken we de stadioninfrastructuur in België.

Onze enquête werd door meer dan 3.000 lezers opgepikt en ingevuld. Wat vindt u van de stadions in België? Zijn de ticketprijzen te hoog? Dat nieuwe stadion in Brussel, nodig of niet? Ontdek hier de resultaten.

Het is duidelijk, de lezers van Voetbalkrant.com vinden dat er in België te veel betaald moet worden om een voetbalwedstrijd bij te wonen. Bij de supporters van Anderlecht, Charleroi en Oostende leeft die mening het hardst.

Bijna de helft van de fans vindt het nagelnieuwe stadion van AA Gent het mooiste in onze Jupiler Pro League. Enkel de supporters van Charleroi, Standard en Racing Genk houden er een andere mening op na. Het merendeel van de Genk- en Charleroi-aanhang vindt de Cristal Arena mooier. Bij de fans van Standard wint Sclessin de titel van mooiste stadion van België. Bij de fans van Gent vindt trouwens één supporter dat het stadion van Anderlecht mooier is.

Een stadion moet niet alleen mooi zijn, je moet er ook comfortabel naar voetbal kunnen kijken. Een duidelijke meerderheid vindt het comfort in hun eigen stadion goed tot zeer goed, maar bij enkele clubs kan het duidelijk beter. Bij Lokeren, Mechelen, Zulte Waregem, Bergen, Cercle Brugge en Club Brugge vinden een aanzienlijk aantal supporters de kwaliteit van bedenkelijk allooi.

Charleroi spant de kroon, daar vindt een overgrote meerderheid het comfort onvoldoende. In het Stade du Pays werd immers de tweede ring verwijderd en sindsdien staan de supporters er onder de blote hemel.

De meningen over het nieuwe stadion voor Anderlecht en de Rode Duivels zijn sterk verdeeld. Iets meer dan de helft van de supporters vindt het stadion broodnodig, de rest twijfelt of vindt het niet zo hoogdringend. De supporters van Anderlecht zijn overtuigd, de fans van Club Brugge, Bergen, Lierse en Oostende vinden het geen broodnodige investering.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties