De winterkoopjes van de Jupiler Pro League: doelmannen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 13 reacties
De winterkoopjes van de Jupiler Pro League: doelmannen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De wintermercato is van start gegaan. De koopstorm wordt later verwacht, maar vooralsnog blijft de geruchtenmolen vrolijk draaien. Voetbalkrant.com lijst de komende dagen dan ook 'de koopjes' uit de Jupiler Pro League op. Vandaag beginnen we met de doelwachters.

Door Cédric De Volder

In onze pintjesliga zitten nogal wat doelmannen die hun waarde eerder al hebben bewezen op de bank. Sommigen kregen van hun club zelfs te horen dat ze op zoek moeten naar een nieuwe werkgever. Maar wie zijn die mannen?

De meest bekende uit dat lijstje is ongetwijfeld Bram Verbist. De 30-jarige Antwerpenaar begon voetbaljaargang 2013 – 2014 als titularis bij Cercle Brugge. Na enkele speeldagen werd de doelman echter bij het huisvuil gezet. Joris Delle nam zijn plaats in en sindsdien beperkt het schema van Verbist zich tot trainen.

De voormalige doelman van onder meer Ajax en Germinal Beerschot is op het einde van het seizoen einde contract, maar hoopt dat Cercle alvast niet te moeilijk zal doen omtrent een overgang. “Het is moeilijk om op korte termijn een club te vinden”, liet Verbist eerder optekenen tegenover Voetbalkrant.com. “Ik heb ook gehoord dat Videoton interesse zou tonen, maar zelf heb ik nog niets vernomen.”

Ook Frank Boeckx zit in eenzelfde schuitje als Verbist. De 27-jarige doelman begon het seizoen als D1 bij KAA Gent. Mircea Rednic schoof hem een rijtje achteruit en ondertussen trokken De Buffalo’s met Matz Sels een extra doelman aan.

Boeckx kreeg ondertussen al te horen dat hij andere oorden mag opzoeken. “Maar ik was realistisch genoeg om dat scenario in te schatten”, aldus de doelman. “Ik wanhoop echter niet. Die telefoontjes zullen wel komen.”

Maar ondertussen zitten er nog tal van doelmannen – die hun strepen meer dan bewezen hebben – op de Belgische banken. Yves Lenaerts (OH Leuven) en Davino Verhulst (Sporting Lokeren) kunnen zich maar niet op het voorplan knokken. Yohann Thuram-Ulien (Standard) had zich zijn transfer naar De Vurige Stede wellicht anders voorgesteld. En is Sébastien Bruzzese (Zulte Waregem) niet stilaan rijp voor een basisplaats?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties