Doelpunten en overzicht Oost-Vlaanderen (17)

Gentil Dossche

Bij de inhaalmatch van 22 december scoorden Steven Declerck en Osman Serbest elk 1 keer. Op de eerste speeldag van het nieuwe jaar werd 26 keer raak getroffen. Arne De Smet, Davy Joye en Lennart Mertens namen er elk 2 voor hun rekening.

Goalgetters (*): 22: Joye (Petegem) 19: Thiebaut (Ninove) Van Sprundel (Zelzate) 18: Crispyn (Petegem) 12: Dekeukeleire (Lovendegem) Twum (Maldegem) 11: Mertens (Dikkelvenne) Roelandts (Maldegem) Vertonghen (Kruibeke) 9: De Smet (Zelzate) Schockaert (Lede) 8:Noël-Dero (Appelterre) Ponnet (Lochristi) Vanderbeck (Eine) Van Impe (Rapide Lebbeke) Wettinck (Laarne-Kalken) 7: Pieters (Kruibeke) 6: Basyn, Vanborm (Petegem) De Schepper (Lede) Kesteloot (Dikkelvenne) Smet, Vinck (Melsele) Uyttenhove(Ninove) Vergucht (Eine) 5: Declerck (Ursel) De Waele (Lochristi) Standaert (Ninove)Van Lerbeirghe (Lovendegem) 4: De Crick (Ninove) De Maeyer, Erkoc, Van den Nieuwenbriel (Melsele) De Pauw (Rapide Lebbeke) De Rudder (Merelbeke) Maenhout (Ursel) Meuleman (Appelterre) Van der Haegen (Dikkelvenne) Vivé (Laarne-Kalken) Zwart (Lede) 3: Calsijn, Djedovic (Maldegem) De Wulf, Van Damme (Merelbeke) Druwé (Zelzate) Kesikbas (Dikkelvenne) Kulkens, Wantens (Appelterre) Mbala (Ursel) Nlandu-Masunda, Putteman (Rapide Lebbeke) Pareyn, Raedt (Eine) Unver (Laarne-Kalken) Van Belle, Van den Branden (Ninove) Vansuypeene (Petegem) 2: 31 spelers 1: 55 spelers

Speeldag 17:De topper werd in Zelzate gespeeld waar leider Petegem pas in het slot op gelijke hoogte kwam en de match nadien ontaardde. Druwé 1-0, De Smet 2-0, Crispyn 2-1, Van Sprundel 3-1, Joye 3-2, Vanborm 3-3, De Smet 4-3, Joye 4-4.

(*) Voorlopig werden de stand na 93 minuten en de gescoorde doelpunten opgenomen in onze overzichten.

Ninovewas te gast in Dikkelvenne dat pas kort voor affluiten op voorsprong klom. De bezoekers reageerden gevat maar toen de thuisploeg opnieuw scoorde was de kous af. Mertens 1-0, Thiebaut 1-1, Mertens 2-1

Nadat Lovendegem via een owngoal op achterstand kwam was aan de rust alles te herdoen. In de 2de helft kon Eine de lokale aanvallen niet meer afstoppen en aan het uur was de match gespeeld. Van Slycke 0-1 (o.g.), Van Lerbeirghe 1-1, Voet 2-1

Merelbekeopende de score kort na de koffie maar vergat die uit te diepen en Jong Lede zorgde nadien voor een koude douche. Blanckaert 1-0, Schockaert 1-1, Tackaert 1-2

In een evenwichtige wedstrijd kon Kruibeke enkele kansen niet verzilveren en toen Laarne-Kalken de opening vond kregen de bezoekers iets meer dan ze verdienden. Ongena 0-1

Na een riante voorsprong aan de rust zakte Rapide Lebbeke als een pudding ineen en moest zich reppen om Lochristi nog net van zich af te houden. Nlandu-Masunda 1-0, Van Impe 2-0, Putteman 3-0, Degrande 3-1, Ponnet 3-2

Urselkende een ideale start en bij Melsele was de cohesie enigszins zoek. Zelfs met een man minder bleven de bezoekers de gelijkmaker najagen maar de thuisploeg verdedigde zich met man en macht. Bernaert 1-0

In een zwakke en slordige wedstrijd klom Maldegem aan het kwartier op voorsprong en aan het halfuur zette Appelterre de bordjes in evenwicht. De schaarse kansen leverden nadien niets meer op. Calsijn 1-0, Noël-Dero 1-1

Rangschikking (*):Petegem 40p. Ninove 38p. Lovendegem 33p. Lede 31p. Zelzate 28p. Laarne-Kalken, Kruibeke 23p. Eine, Rapide Lebbeke 22p. Melsele 20p. Appelterre, Dikkelvenne 19p. Ursel, Maldegem 17p. Merelbeke 13p. Lochristi 10p.

Speeldag 18: zaterdag (19u30) Ninove - Lovendegem (20u00) Melsele - Petegem en Rapide Lebbeke – Zelzate. Zondag (14u30)

Appelterre – Merelbeke, Eine – Kruibeke, Lede - Dikkelvenne en Lochristi – Maldegem. (15u00) Laarne-Kalken – Ursel.

Foutje gezien? Contacteer Gentil Dossche via gentil@telenet.be of op 0499-767.499