Interview Gonzalez Pirez: "Speelde op training tegen Messi"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
Gonzalez Pirez: "Speelde op training tegen Messi"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tijdens de intussen beruchte persconferentie van Gent-coach Mircea Rednic kregen we ook te horen dat ook Gonzalez Pirez, als hij dat wil, weg mag. De Argentijn wist dat niet en blijft proberen om de hoofdcoach van Gent van zijn waarde te overtuigen.

Sander De Graeve in Oliva (Spanje)

Voor Leandro Gonzalez Pirez werd het een bewogen eerste half jaar bij Gent. De Argentijnse huurling kwam deze zomer aan in een club waar Spaans de voertaal was. Intussen veranderde dat. “Ik ben nu de enige, ja. Maar zo'n dingen mogen mij niet beïnvloeden. Ik moet enkel blijven werken en sterker worden.”

Onder Fernandez stond de centrale verdediger in de basis, sinds de coachwissel en een blessure komt hij amper aan spelen toe. Zijn toekomst bij Gent is dus onzeker. “Er zijn nog zes maanden te gaan. Nu is er inderdaad een andere trainer die andere voorkeuren heeft. Ik werk nog steeds op dezelfde manier of zelfs beter om te kunnen blijven.”

"Mag ik in principe weg? Dat wist ik niet"

Die trainer, Rednic, gaf vorige maand aan dat ook Gonzalez Pirez in principe weg mag. De Argentijn valt volledig uit de lucht. “Dat hoorde ik niet. Stond het in de kranten? Dat heb ik niet gelezen. In principe moet ik me daar ook niet mee bezig houden.”

Ook een gesprek met Rednic had hij nog niet. “Rednic praatte nog niet met mij. Of het een taalprobleem is? Dat kan, ook al kunnen Manu Ferrera en anderen wel vertalen. Ik werk momenteel aan mijn Engels om met meerdere mensen te kunnen praten.”

"Werk me uit de naad om te kunnen spelen"

Aan zijn werkkracht zal het niet liggen. Het valt ons op dat de Argentijn bij elke loopoefening vooraan te vinden is. “Ik werk me uit de naad om de trainer te overtuigen en opnieuw te kunnen spelen.”

Spelen, dat is op zijn leeftijd natuurlijk belangrijk voor de Argentijnse jeugdinternational die Lionel mag zeggen tegen Messi. “Het is belangrijk dat ik speel, ook voor de nationale ploeg. Van waar ik Messi ken? Ik zat in de Argentijnse b-ploeg op het vorige WK. We werden ingezet als sparringpartner.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties