KBVB: "Kan echt niet goedkoper"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 18 reacties
KBVB: "Kan echt niet goedkoper"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels gaan naar Brazilië en... de fans willen mee. Toch schrokken een pak landgenoten zich een hoedje bij het horen van de prijzen. "Maar het kan helaas echt niet goedkoper."

Voetbalminnend België telt de dagen af tot het WK in Brazilië. Een pak fans hoopt bovendien de verplaatsing naar Zuid-Amerika te maken om Eden Hazard en co aan te moedigen. De Belgische voetbalbond gaat om die reden een 'Devillage' - een samentrekking van 'Devil' en 'Village' - uit de grond stampen.

Toch schrokken een pak fans zich een hoedje bij het aanhoren van de prijzen. De goedkoopste formule - zonder tickets voor de wedstrijden van de Rode Duivels nota bene - kost maar liefst € 3.899 euro. "Maar daar maken we geen winst op", legt Filip Van Doorslaer uit. "We hebben vele uren werk gestoken in het zo goedkoop mogelijk maken van de formule voor de fans. De eerste voorstellen bedroegen maar liefst 5.000 euro voor een vlucht en een tent. Dat was echter een brug te ver. We zijn dus op zoek gegaan naar oplossingen."

"Oorspronkelijk 5.000 euro voor vlucht en tentje"

"Sommige supportersverenigingen beweren dat ze hun leden voor 1.000 euro minder in Brazilië krijgen", gaat de marketing directeur van de KBVB verder. "Ik kan echter verzekeren dat we de markt hebben afgezocht naar de beste prijs-kwaliteitverhouding. Ze mogen dit uiteraard proberen en als het lukt des te beter, want we willen zoveel mogelijk Belgen ter plaatse. Ik vrees echter dat ze met duurdere vluchten zullen uitkomen en met het feit ze de volledige kostprijs op voorhand moeten ophoesten? Anders wordt het vliegtuig aan iemand anders verhuurd."

Van Doorslaer ontkent niet dat 'wereldreizigers' goedkoper af zijn. Een fan betaalt in sommige gevallen minder door de vlucht en de camping apart te boeken. "Net daarom is er een pak diversiteit in onze pakketten. Bovendien is ook het veiligheidsaspect een belangrijke factor. Het is onze bedoeling om zoveel mogelijk landgenoten in Brazilië te krijgen, hé. Dat charter is dan ook een extra middel om in Zuid-Amerika te geraken tijdens het WK. We hebben op die manier een goede oplossing gevonden om een grote groep mensen op het toernooi te krijgen."

"Britten betalen zonder verpinken meer"

Het bijwonen van het WK blijft dus sowieso een dure operatie. Ook Voetbalkrant.com merkte de problematiek van de stijgende prijzen op. Een internationale hotelketen verhoogde de prijs van onze kamer na de boeking van 80 naar 250 euro.. "Bovendien zijn er amper charters beschikbaar tijdens die periode", besluit Van Doorslaer. "Arkefly weigerde ons zelfs om een offerte te maken. De maatschappij liet simpelweg weten dat ze hun charters voordeliger kwijt kunnen in Engeland. De Britten betalen zonder verpinken enkele honderden euro meer per persoon."

Maar wat als België zich plaatst voor de tweede ronde? Voetbalkrant.com en Filip Van Doorslaer geven morgen een antwoord op die vraag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties