Rednic: "Er moet niet echt nog iets bij"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 15 reacties
Rednic: "Er moet niet echt nog iets bij"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was uitkijken gisteren naar de eerste persbabbel in weken van Mircea Rednic. Na alle heisa rond Hubert, Diogo en El Ghanassy besloot de Roemeen radiostilte in te lassen op stage.

Sander De Graeve in Gent

Het werd uiteindelijk een opvallend brave persconferentie van de Roemeense oefenmeester. Na zijn minder gelukkige uitspraken van voor de winterstop werd hij immers teruggefloten door het bestuur. "Ik was eerlijk en open met jullie en het is allemaal op mijn nek terechtgekomen. Nu is dat gedaan", aldus de oefenmeester. Als extra slot op de deur werd technisch directeur Gunther Schepens nog ingeschakeld als waakhond. Gent trok lessen uit de fouten van zijn coach.

Het aansnijden van de hete hangijzers als Hubert en El Ghanassy werd dan ook gecounterd. "Kijk, ik wil het daar niet meer over hebben", aldus Rednic. "Dat is allemaal afgesloten. We hebben ermee gesproken samen met de voorzitter. De doelstellingen zijn nog eens vastgelegd, zowel op disciplinair vlak als op vlak van prestaties." Ook Gunther Schepens was die mening toegedaan. "Dat is nu niet meer van belang, nu praten we over de match van morgen. De beker is het belangrijkste nu."

"In Boekarest was Habibou nog een kind"

Over de nieuwkomers is Rednic alvast erg tevreden. "Ze hebben zich razendsnel aangepast en zijn in principe klaar om vanavond te spelen. Habibou kende ik al, hij speelde nog in Boekarest. Hij is wel veranderd, toen was hij nog precies een kind. Hij heeft kwaliteiten en wij hebben een speler als hem nodig."

Ook Sels en Puljic vallen in de smaak. "Puljic had het snel te pakken, dat heb je met goeie spelers, hé. Slechte spelers hebben meer tijd nodig. Ook Sels is klaar om de concurreren, op alle vlak. Dus ook voor de nummer één."

Nieuwe aanwinsten zijn volgens Rednic niet meer nodig, ook al heeft hij maar één linksachter momenteel. "Als er opportuniteiten zijn, zullen we die bekijken. Voorlopig zijn er op drie belangrijke posities spelers bijgekomen. Het zijn goeie versterkingen en de concurrentie werd verhoogd. Enis deed het goed op de linksachter en ook Rafinha kan daar inspringen." "We deden al drie transfers en je moet ze ook betalen, hé", voegt Gunther Schepens toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties