Coucke: "Ovono is één van de beste doelmannen van België"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Coucke: "Ovono is één van de beste doelmannen van België"
Foto: © SC

Marc Coucke verdient volgens de fans van KV Oostende stilaan een standbeeld. De zakenman zorgde er met een kapitaalsinjectie immers voor dat de promovendus de redding zal afdwingen. "Maar ik scoorde zelf nochtans geen doelpunten."

Cédric De Volder in Oostende

Marc Coucke kwam, Marc Coucke zag en... Marc Coucke zal uiteindelijk ook wel overwinnen. De vergelijking met Julius Caesar is misschien een beetje overdreven, maar de zakenman wordt aan de Belgische kust op handen gedragen.

Al wil Coucke zelf niet al te veel pluimen op zijn hoed steken. "Ik ben niet de enige man die voor deze situatie heeft gezorgd. De laatste keer dat ik naar de topschutterstand keek, stonden er nog steeds nul doelpunten naast mijn naam. Het zijn de spelers die het uiteindelijk moeten doen." (lacht)

"Voetbal is eigenlijk simpele statistiek"

Toch beseft ook de wielerliefhebber dat The Kustboys goed bezig zijn. "Ik wil het belang van de omkadering toch benadrukken. Voetbal is eigenlijk simpele statistiek. Daarom eindigen clubs in het klassement uiteindelijk op hun terechte plaats."

"Het beste bewijs heb ik tijdens het winterkamp gemerkt", gaat Coucke verder. "De entourage van Mainz 05 (KVO speelde een oefenwedstrijd tegen de Duitse toptopklasser, nvdr.) was zelfs onder de indruk van onze komst. Die club heeft een budget van zo'n tachtig miljoen euro, hé. Ze zijn ons dus zeker waard." (knipoogt)

"Spelers willen naar Oostende komen"

Ondertussen lijkt Coucke tevreden met de huidige spelerskern. "Het is niet onze bedoeling om nu nog spelers aan te trekken", besluit de zakenman. "Te veel transfers kunnen namelijk voor een onevenwicht zorgen. Al kan je een buitenkans niet laten liggen. Zo is Didier Ovono volgens mij één van de beste doelmannen van België."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties