Interview Losada: "Die degradatiedruk wens ik niemand toe"

Losada: "Die degradatiedruk wens ik niemand toe"
Foto: © SC

Negen wedstrijden zijn er nog. En die zullen niet enkel voor de top belangrijk worden, ook in de kelder van het klassement zijn er nog vijf-zes teams die in aanmerking komen voor PO III.

Door Johan Walckiers

Na twee weken van ietwat mentale rust moet Lierse straks aan de bak tegen Club Brugge. Geen al te leuke opener van negen cupmatchen. "Je moet niet over die negen matchen spreken", verbetert Losada ons onmiddellijk. "We denken nu enkel aan Club en zo zal het de rest van het seizoen worden."

Hernan, hoe was de stage in Portugal?

"Heel goed. We hebben heel hard gewerkt en de accomodatie was gewoon top. We mogen zeker niet klagen. Nu gaat de focus echter helemaal naar Club."

Zij blazen ook warm en koud. Een goed moment om tegen Club te spelen?

"Ze verloren hun laatste officiële wedstrijd, maar dat was vorig jaar. Dit zijn heel andere omstandigheden. Ze hebben ook het hoofd leeg kunnen maken en zich kunnen voorbereiden. Anderzijds hebben ze ook enkele blessures en thuis moeten we altijd voor de punten gaan."

Die hebben jullie nodig, want het is maar een heel klein kloofje met de voorlaatste plaats.

"Dat is de realiteit. We hebben maar drie punten voorsprong op Waasland-Beveren. Maar liever in onze positie dan in die van hen of één van de drie andere teams die nog onder ons staan. Als wij al druk voelen, hoeveel moeten zij er dan niet voelen? Voorlopig zitten wij nog in een goede positie."

Jullie zijn het wel gewoon om in die positie te zitten. Jij bij Beerschot en Lierse moest vorig seizoen ook knokken om PO III te vermijden... Is dat een voordeel?

"Het is nooit een voordeel om in deze situatie te zitten. Het is slopend om elk jaar in die degradatiestrijd te zitten. Die druk wens ik aan niemand toe. En Lierse verdient het ook niet om daar te staan. Daarvoor hebben we te veel kwaliteiten."

Hoe bedoel je? Wat is dan de reden?

"Omdat we twintig punten hebben. Je kan daarmee lachen, maar we hadden er meer moeten hebben. Als we thuis niet gelijkspelen tegen Cercle en in Gent de overwinning niet laten schieten, staan we boven Oostende en is er niets aan de hand."

Hoe motiveer jij nu je maats?

"Ik moet niemand motiveren. Iedereen weet hoe we ervoor staan en wat er moet gedaan worden."

De kalender oogt ook nog zwaar...

"Net als voor de anderen. We krijgen nog veel topclubs, maar Club en Anderlecht moeten naar bij ons komen. En thuis moeten we in staat zijn punten te pakken... tegen iedereen!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties