Reactie Alessio Staelens over z'n eerste basisplaats: "Toch wel speciaal"

Tamara Vereecken
| 3 reacties
Alessio Staelens over z'n eerste basisplaats: "Toch wel speciaal"
Foto: © SC

Lorenzo Staelens moest met een alternatieve ploeg aantreden tegen Lokeren. Vaste waarden Van Acker en Cornelis waren geschorst, Frederik Boi sukkelt met de achillespees en was er dus ook niet bij. Staelens Jr. kwam daardoor voor het eerst aan de aftrap van een competitiewedstrijd bij Cercle.

Vorig jaar stond je in de basis tegen Westerlo in de eindronde maar nu tegen Lokeren was het je eerste echte basisplaats in de competitie. Tevreden van je wedstrijd? “Ik moest in het begin van de match toch even mijn draai vinden. Het was een moeilijke match maar ik heb mijn best gedaan, veel gelopen, dus conditioneel zit het wel goed.”

Je werd 20 minuten voor affluiten vervangen, was het vet van de soep? “Eerlijk? Nee, ik had blaren op mijn voeten wegens nieuwe kousen… (lachje)”

Alessio Staelens heeft, ondanks de blaren, wel genoten van zijn moment zaterdagavond. “Het was iets nieuws en wel speciaal toch.” Maar hij is ook realistisch. “De komende weken denk ik wel dat ik weer op de bank zal zitten aangezien de geschorsten en geblesseerden zullen terugkeren.”

"Nog moeilijke wedstrijden voor de boeg"

Cercle zal in elk geval vol aan de bak moeten want om het seizoen rustig uit te spelen, zouden wat extra punten toch heel welkom zijn. “Het worden moeilijke wedstrijden sowieso, we spelen tegen ploegen die in hetzelfde schuitje zitten als wij en dan nog Standard ertussen. Simpel wordt het niet. Maar vooral de twee thuiswedstrijden worden belangrijk: tegen Charleroi en Waasland-Beveren moeten we gewoon punten pakken,” besloot de jonge Staelens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties