Aftellen naar de Gouden Schoen: plaats drie

Aftellen naar de Gouden Schoen: plaats drie
Foto: © SC

Vanavond wordt de nieuwe Gouden Schoen bejubeld. Onze redactie liet alvast enkele analisten hun ding doen. Wie wint de award? En wie vervolledigt de top vijf. Op hun derde stek komt... Maxime Lestienne.

Voetbalkrant.com vroeg Aimé Antheunis, Gilles Van Binst, Jan Ceulemans, Franky Van der Elst en Georges Leekens naar hun mening omtrent de Gouden Schoen. Onze analisten verwachten Maxime Lestienne op het podium als derde.

Franky Van der Elst: "Ik zie hem - in vergelijking met een Hazard - nog niet op z'n eentje in Wolfsburg gaan voetballen. Hij is soms te weinig aanwezig in een wedstrijd. Al is dat natuurlijk ook lastiger voor een voetballer. Toch verdient hij een pak punten. In de play-offs was hij geweldig en ook dit seizoen bezorgde hij Club in z'n eentje al punten. Bovendien zal hij in de heenronde een pak punten verloren hebben aan Carlos Bacca."

Gilles Van Binst: “Lestienne zal waarschijnlijk wel bij de eerste drie eindigen, maar ik laat hem bewust uit mijn top 5 omdat ik een statement wil maken. De laatste maanden loopt hij vaak geïrriteerd rond en maakt hij zich niet populair met het veinzen van overtredingen. Ik vind dat Lestienne in de tweede helft van 2013 niet naar zijn waarde heeft gepresteerd.”

Aimé Antheunis: "Speelde vorig seizoen goed, maar is nu wat teruggezakt. Speler van Brugge ook, wat ook niet onbelangrijk is. Je hebt wel wat mensen die voor Brugge stemmen."

Georges Leekens: “Hij was het afgelopen jaar heel beslissend bij Club Brugge. Hij scoorde veel doelpunten en gaf veel assists. Maar toch kende hij een terugval begin dit seizoen. Dat is ook niet onlogisch gezien zijn fysieke stijl van spelen. Max geeft héél veel tijdens een match en dat kan je geen gans jaar volhouden.”

Jan Ceulemans: "Hij heeft een heel goeie periode gehad, maar is weggedeemsterd met de rest. Hij haalde na de zomer nog maar weinig rendement. Het is niet genoeg om een Gouden Schoen te verdienen, maar hij zal - deels door de armoede - wel in de topvijf staan."


 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties