Lestienne: "Vizier op buitenland"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 23 reacties
Lestienne: "Vizier op buitenland"
Foto: © SC

Maxime Lestienne eindigde vanavond op de meest ondankbare plaats. Hij werd tweede in de strijd voor de Gouden Schoen na Thorgan Hazard. De winger van Club beseft dat hij deze trofee waarschijnlijk nooit zal winnen.

Sander De Graeve in Lint

"Ik gun het Thorgan", aldus Lestienne. "Hij blijft een vriend." Het was misschien de laatste kans van Lestienne op deze prijs. "Dat klopt, hierna wil ik mijn vizier op het buitenland richten. Daar wil ik het nog niet te veel over hebben. In het voetbal kan veel gebeuren, zoals een blessure of de clubs die er niet uit raken over de transfersom."

De tweede plaats is natuurlijk de meest ondankbare. "Dat klopt, maar ik ben toch blij dat ik daar geraakte. Ik bedank mijn familie en vrienden daarvoor." Na de eerste stemronde stond Lestienne op de eerste plaats, maar illusies maakte hij zich nog niet. "Die eerste plaats van de heenronde is eigenlijk ook een trofee voor mij."

"Natuurlijk droomde ik van de Gouden Schoen, maar ik heb hem nu niet gehaald." Lestienne verloor misschien punten door zijn gedrag buiten het veld. "Dat kan, maar ik wil beoordeeld worden op mijn prestaties op het veld. Die dingen errond zijn stommiteiten van me."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties