Vijf redenen waarom Lokeren wint van Standard

Timothy Collard
Timothy Collard
| 15 reacties
Vijf redenen waarom Lokeren wint van Standard
Foto: © SC

Vanavond trappen Lokeren en Standard speeldag 22 in de Jupiler Pro League op gang. De Oost-Vlamingen ontvangen de fiere leider, die tot dusver nog maar 1 keer verloor dit seizoen. Voetbalkrant lijst 5 redenen op waarom de Rouches op Daknam tegen hun tweede nederlaag kunnen aanlopen.

Door Timothy Collard

1 Standard heeft het moeilijk op Daknam

Lokeren kan terugblikken op een knap rapport als het aankomt op de laatste confrontaties tegen Standard (op Daknam, nvdr.). Van zijn laatste drie thuiswedstrijden in de competitie tegen de Rouches won het er twee en speelde het één keer gelijk. De Luikenaars zijn dus al een tijdje op zoek naar een zege op het veld van de opponent van vanavond.

2 IJzersterke verdediging

Standard mag dan wel over een levensgevaarlijke voorhoede beschikken, Lokeren beschikt over de perfecte middelen om daar iets tegenover te zetten. De troepen van Peter Maes incasseerden in de Jupiler Pro League al geen doelpunt meer sinds begin december. Lokeren hield achtereenvolgens tegen Genk, Kortrijk, OHL, Oostende en Cercle Brugge de nul.

3 Uitgebalanceerde kern

Meer dan ooit beschikt Peter Maes over een ruime kern die eventuele schorsingen en blessures kan opvangen. Vorig seizoen bereikte Lokeren play-off I dan wel, het waren door blessures tien loodzware wedstrijden voor de Waaslanders. Met de komst van Gregory Mertens en Onür Kaya sloeg de club nog maar eens uitstekend toe op de Belgische markt.

4 Hamdi Harbaoui

Hamdi Harbaoui lijkt weer voor de volle 100 % met zijn gedachten bij Sporting Lokeren te zitten. De Tunesische aanvaller leek lange tijd op weg naar de exit op Daknam, maar draaide uiteindelijk bij. Hoewel de transferperiode nog niet afgelopen is, lijkt een transfer van de goalgetter uitgesloten. Vorige week bevestigde Harbaoui overigens dat hij hélemaal terug is: op het veld van Cercle Brugge scoorde hij twee maal. De aanvalsleider van Lokeren verscheen dit seizoen 16 keer aan de aftrap en was reeds goed voor 14 doelpunten.

5 Zonder druk

Sporting Lokeren staat momenteel op een knappe vijfde plaats, die zoals we allemaal wel weten recht geeft op play-off I. De troepen van Peter Maes tellen vier punten meer dan eerste achtervolger Genk, en al liefst zeven punten meer dan nummer zeven KV Kortrijk. Deelname aan play-off I lijkt hen dan ook niet meer te kunnen ontglippen, en daarom kunnen de Waaslanders de topper tegen Standard zonder al te veel druk aanvatten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties