Arsenal verspeelt kostbare punten

Leander Mespreuve
| 9 reacties

Arsenal is er vanavond niet in geslaagd om te winnen op het veld van Southampton. Het bleef op een 2-2 gelijkspel steken en kan morgen de koppositie verliezen aan Manchester City en/of Chelsea.

The Gunners, met Thomas Vermaelen op de bank, hadden het in de eerste helft niet onder markt tegen revelatie Southampton. De ploeg is ondertussen weggezakt naar de middenmoot, maar bewees vanavond nogmaals een taaie klant te zijn.

Na twintig minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Shaw bediende José Fonte, die de 1-0 op het bord bracht. Veel goede wil bij Arsenal, maar toch ging het met een achterstand de rust in.

De peptalk van Wenger wierp echter onmiddellijk zijn vruchten af. Binnen een tijdspanne van vijf minuten kon Arsenal de scheve situatie rechtzetten dankzij goals van Olivier Giroud en Santi Cazorla. De bezoekers namen wat gas terug, en betaalden dat direct cash. Twee minuten later zorgde Lallana ervoor dat de bordjes opnieuw in evenwicht hingen.

Nadien kregen beide ploegen de kans om de wedstrijd te winnen, maar uiteindelijk bleef de 2-2 op het bord staan. Duur puntenverlies voor Wenger en co, die morgen kunnen ingehaald worden door Manchester City.