EK Futsal EK Futsal: Topfavoriet Spanje vanavond in actie

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
EK Futsal: Topfavoriet Spanje vanavond in actie
Foto: © SC

Vanavond staan op het EK Futsal twee topteams voor hun eerste wedstrijd. Topfavoriet Spanje neemt het eerst op tegen Kroatië, daarna mag Italië het veld op tegen Slovenië. Voetbalkrant.com blikt vooruit met de coaches van Spanje en Kroatië.

Door Diederik Geypen en Sander De Graeve

Voor hun onderlinge confrontatie is Spanje dé absolute favoriet, dat beseft ook Kroatisch bondscoach Mato Stankovic. Alleen al het behalen van het EK was een stunt voor de Kroaten. "We komen zonder druk naar het EK en zijn benieuwd hoe de komende drie dagen zullen verlopen. Spanje is de absolute favoriet voor groepswinst. Ze zijn een NBA-team binnen het Futsal. Voor de tweede plaats liggen we in balans met Tsjechië."

“Spanje is een NBA-team binnen het Futsal”

"Wat we verwachten van de Futsal Rode Duivels? We hebben twee oefenmatchen tegen de Belgen afgewerkt. Daarin hebben ze een diepe indruk op ons nagelaten", aldus Stankovic. Ook in het Spaanse kamp horen we positieve geluiden over de Belgen, die gisteren zwaar ten onder gingen tegen Roemenië. "België heeft veel vooruitgang geboekt, in onze onderlinge confrontaties deden ze het niet slecht", aldus Spaans bondscoach José Venancio López.

De Spaanse oefenmeester is zich bewust van de favorietenrol van zijn Spanje, maar blijft voorzichtig. "We moeten het stap voor stap doen en de eerste stap is de wedstrijd tegen Kroatië. Wij zijn inderdaad de favoriet, maar Portugal, Italië en Rusland zijn niet te onderschatten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties