Reactie Toverende Ricardinho: "Ik de ster? Neen, het team is de ster"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Toverende Ricardinho: "Ik de ster? Neen, het team is de ster"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de wedstrijd tussen Nederland en Portugal was één man het verschil tussen beide ploegen. Ricardinho is de naam, maar Magiër mag ook. Met zijn afwisselend doodsimpel en fantastisch spel bracht hij rust in zijn Portugal. Toch blijft hij bescheiden.

Sander De Graeve in Antwerpen

Zonder hem op het veld leek Portugal een zootje ongeregeld. Gelukkig voor de Portugezen stond hij er driekwart van de wedstrijd op. Jammer voor Nederland dat zo met 0-5 de boot in ging. "Dit is het perfecte begin van het tornooi. Vijf doelpunten scoren als team op de eindronde van een kampioenschap voelt fantastisch aan, we zijn nu ook al zeker van de kwartfinales", aldus de ster van Portugal.

Het team staat steeds centraal voor de vaardige zaalvoetballer. "Ik de ster? Neen, het team is de ster." Toch werd vooral zijn naam geroepen door het enthousiaste publiek. "Die sfeer hier is gewoon fantastisch, ongelofelijk. Ik maakte zoiets nog niet mee op een Europees Kampioenschap", aldus Ricardinho die al eens wereldspeler van het jaar werd.

"Hielden de match onder controle"

Het bleef lang 2-0 en het leek alsof Nederland kon terugkomen, maar dat was schijn. "We hielden de wedstrijd gewoon onder controle. Één van onze doelen was ook om geen tegengoal te slikken, dat is gelukt." Met drie assists in evenveel minuten zette hij aan het eind de puntjes op de 'i'. "De zege is het belangrijkste", aldus de minzame Portugees.

Ken je Ricardinho nog niet? Bekijk dan zeker onderstaand filmpje. Blijf zeker tot 2:35 kijken. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele seconden in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties