Interesselijstje Anderlecht uitgebreider dan iedereen dacht

Interesselijstje Anderlecht uitgebreider dan iedereen dacht
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Plan A van Anderlecht is bij iedereen nu genoegzaam bekend: Hazard, Defour en Batshuayi. Dat waren de namen die op het boodschappenlijstje stonden, maar niet haalbaal bleken. Herman Van Holsbeeck gaf echter toe dat er nog meer mensen gevolgd werden.

Even voor alle duidelijkheid: met Pollet en Kudimbana zijn de transferperikelen bij Anderlecht gedaan. En de namen die nu genoemd worden waren jongens die gevolgd werden, maar dat wil niet zeggen dat er contact mee werd opgenomen. Maar Herman Van Holsbeeck heeft vrijdag toegegeven dat er nog meer mensen in hun vizier stonden. Enkele opmerkelijke namen? Hans Vanaken van Lokeren, Vadis Odjidja en Maxime Lestienne van Club Brugge en zelfs Fabien Camus van Genk.

Oppassen voor Russen

"Als Anderlecht zijnde moet je kijken naar jongens die je ploeg kunnen versterken", aldus Van Holsbeeck. "Maar spelers van Club of Genk haal je niet zo makkelijk. Het is in België sowieso moeilijker geworden om een transfer te realiseren. De prijzen swingen de pan uit als wij komen aankloppen. En spelers trekken ook altijd al veel jonger naar het buitenland. Zo'n transferperiode is vermoeiend voor een manager."

Van Holsbeeck mag dan wel klaar zijn met zijn inkomende transfers, hij let toch nog altijd op dat er geen basisspelers meer gaan vertrekken. "Er is wel interesse tot ik een telefoontje krijg om de prijs te weten. Daarna bellen ze meestal niet meer terug", knipoogt hij. "Maar de transfermarkt in Rusland blijft open tot maart. En die kunnen nog met miljoenen komen zwaaien. En dan wordt het gevaarlijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties