Preud'homme: "Castillo zal niet alle problemen oplossen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 19 reacties
Preud'homme: "Castillo zal niet alle problemen oplossen"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Michel Preud'homme kon deze week Nicolas Castillo verwelkomen bij Club Brugge. Wat verwacht de Luikenaar van de aanvaller. "Aan de top moet iedereen met druk om gaan."

Door Cédric De Volder

Na de officiële  persvoorstelling van Nicolas Castillo was het de beurt aan Michel Preud'homme om zijn zegje te doen. De Luikenaar toont zich alvast tevreden met de aanvallende versterking(en). "Ik denk dat we nu wel gewapend zijn in de aanval", aldus de Luikenaar. "Valerijs Sabala toonde zich een buitenkansje, maar die jongen komt pas in het tussenseizoen aan."

"Al zorgt de komst van de spitsen niet voor een impact op de huidige spelerskern", gaat de oefenmeester verder. "Al zal dat in de toekomst natuurlijk moeten blijken. Of ik Castillo er persé bij wilde halen? Club heeft mensen in dienst die de wereld afspeuren, hé. Al wordt iedere speler besproken met de technische staff vooraleer er een beslissing wordt genomen."

"Ik heb gelezen dat alle analisten hem kennen"

De druk om doelpunten te scoren legt al meteen een serieus gewicht op de schouders van de 20-jarige Chileen. Wat verwacht Preud'homme precies van hem? "Voor de duidelijkheid: hij zal niet alle problemen oplossen. Maar ik verwacht weinig aanpassingsproblemen. Ook in Zuid-Amerika kan het koud zijn, hoor. (lacht) Bovendien kampt hij niet met een conditionele achterstand. Castillo is in principe onmiddellijk inzetbaar."

"Aan de top moet iedereen met druk kunnen omgaan", besluit de voormalige oefenmeester van onder meer KAA Gent, Standard en FC Twente. "De beste manier is dan ook goed presteren. Maar ik heb gelezen dat alle analisten hem kennen. Dat zal dan wel een goed teken zijn, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties