Vercauteren over Genk: "Ik vind het vervelend waar ze nu staan"

Vercauteren over Genk: "Ik vind het vervelend waar ze nu staan"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Derde wedstrijd en reeds de tweede match tegen een ex-club voor Franky Vercauteren. KV Mechelen ontmoet met vertrouwen het gewonde dier uit Genk. Vercauteren kan alvast terugblikken op een geslaagde entree Achter de Kazerne.

Johan Walckiers in Mechelen

Het was hetzelfde verhaal als tegen Anderlecht: Vercauteren maalt er niet om dat het tegen zijn ex-club is. "Dat maakt geen verschil uit", zei hij met de glimlach. "Maar ik vind het wel vervelend waar ze nu staan. Drie op zevenentwintig, daar leef ik mee mee. Ik kom nog altijd graag in Genk, maar ik heb al maanden geen contact meer gehad met het bestuur of de andere mensen daar."

"Het is een gewond dier. Ik zag ze verleden weekend, maar toen vond ik Gent ook heel sterk. Je kan niet ontkennen dat er potentieel in de groep van Genk zit, maar we gaan ze niet overschatten of niet onderschatten. Ze hadden ambities op drie fronten en dan is het pijnlijk als je tegen Oostende uit de Beker geknikkerd wordt. En nu staan ze ook ver van de eerste twee plaatsen, waar ze ook voor streden."

"Meer vertrouwen"

Over zijn eigen ploeg kan hij wel tevreden zijn na winstmatchen tegen Anderlecht en Bergen. "Je ziet dat ook in de groep. Er is meer vertrouwen, meer initiatief. Qua mentaliteit zat het altijd al goed. Het betekent wel dat we nu nieuwe stapjes kunnen zetten. De lat wat hoger leggen. Waar? Voetbaltechnisch vooral en de opbouw."

KV zag ook de ploegen onderaan blijven winnen en dus kan het zich nog niet veilig rekenen. "Ik heb al gezegd dat we niet mogen denken dat we er al zijn. Met die 6 op 6 hebben we wat meer ruimte, maar iedereen kan punten pakken. Ik wil niet naar beneden kijken, maar je moet daar rekening mee houden."

Vercauteren kan ook nog enkele versterkingen verwachten, naast Legear gerekend. "We werken er aan, maar ik zeg daar pas iets over als ze hier daadwerkelijk staan. In de laatste uren van de transfermarkt kan er nog veel gebeuren. Met Legear heb ik gesproken ja. Ik verwachtte ook dat hij hier stond. Nu moeten we afwachten of alles in orde gaat komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties