Reactie Clepkens na z'n basisplaats: "Keet reageerde heel goed"

Tamara Vereecken
| 0 reacties
Clepkens na z'n basisplaats: "Keet reageerde heel goed"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het hing al even in de lucht en het bleek ook te kloppen: Michael Clepkens stond onder de lat bij KV Kortrijk zaterdagavond. Dat hij die kans kreeg tegen z'n ex-ploeg Waasland-Beveren maakte dit uiteraard extra speciaal, al was het gelijkspel wel een domper op de feestvreugde.

Door Tamara Vereecken

KV Kortrijk kon de man-meer-situatie niet uitbuiten tegen de Leeuwen en bleef zo op een gelijkspel steken. “1-1 is zeker spijtig als je met elf tegen tien staat. Dit moesten we normaal altijd winnen, maar Beveren was zelf ook nog gevaarlijk in de tweede helft, dus…“

Gezien de POI-ambitie had Kortrijk er wel beter aan gedaan hier drie punten te pakken. “We missen een penalty, dan die afgekeurde goal, we zijn zeker ontgoocheld,” geeft Clepkens toe. “Genk heeft dan ook nog gewonnen, dus ja, het wordt match per match nu.”

“Ik vond het doelpunt geen persoonlijke fout”

Bij het doelpunt van Waasland-Beveren ging de Kortrijkse doelman serieus in de fout, hij greep compleet naast de kopbal van Belhocine. Al heeft hij er zelf wel een verklaring voor… “Ik was verrast, hij stond plots voor mij, de bal was ook nat, het was niet makkelijk. Ik vond het geen persoonlijke fout. Ik tikte de bal aan in een reflex, maar zou de beelden nog eens goed moeten bekijken,” aldus Clepkens. Waarschijnlijk zal dat zijn mening toch enigszins veranderen.

Darren Keet zat dus op de bank zaterdagavond: licht geblessseerd of gewoon er even uit wegens te veel tegendoelpunten in een moeilijke periode? “Ik wist gisteren dat ik zou spelen en Darren reageerde daar eigenlijk heel goed op,” zei Michael Clepkens daarover. “Ik heb hem altijd gesteund en hem voor de match veel succes gewenst, dat deed hij vandaag ook bij mij.”

Los van het doelpunt speelde Clepkens geen slechte wedstrijd. “Ik heb mijn match gespeeld vandaag en natuurlijk hoop ik, zoals elke speler, om volgende week opnieuw te starten maar dat is een beslissing van de staff.”

Blij weerzien met Waasland-Beveren

Dat hij z’n eerste basisstek bij KV Kortrijk uitgerekend tegen z’n ex-club veroverde, deed hem natuurlijk extra plezier. En dat gevoel was wederzijds want de supporters scandeerden zelfs zijn naam na de match.  “Ik ben hier nog maar drie maanden weg, het was speciaal vanavond. Ik ken iedereen en de supporters kennen mij. Alleen de overwinning ontbrak om het compleet te maken voor mij.”

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties