Schorsing N'Diaye met de helft verminderd

Nicola Cantoro
| 8 reacties
Schorsing N'Diaye met de helft verminderd
Foto: © SC

De vraag van Cercle Brugge aan de Geschillencommissie om hun speler Ismaila N'Diaye vrij te spreken is gedeeltelijk ingewilligd. N'Diaye kreeg maar één week nadat het Bondsparket eerst twee weken had geëist. Daar ging Cercle dus niet mee akkoord.

Cercle-middenvelder Ismaila N’Diaye kreeg afgelopen weekend een rode kaart op het veld van Standard toen hij met gestrekt been naar de bal ging. Twee weken schorsing werd geëist bij het Bondsparket.  “Eén speeldag voor de té drieste fout en één speeldag voor zijn reactie achteraf, want de speler in kwestie protesteerde bij de scheidsrechter”, aldus de procureur.

De Vereniging trachtte bij de Geschillencommissie de Senegalees vrij te spreken, maar kon enkel de straf met de helft verminderen. “ Wij eisen de vrijspraak. Dit was zelfs geen rode kaart. Maar we begrijpen wel dat, gezien de commotie met Ruytinx en het hevige thuispubliek op Sclessin, een scheidsrechter onder zulke omstandigheden toch een rode kaart trekt”, klonk het vanochtend bij Cercle.

N’Diaye kreeg een opschorting van een week opdat hij toch de intentie had om de bal te spelen volgens de Geschillencommissie. De Cercle-speler is komend weekend tegen Waasland-Beveren geschorst. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties