Geudens: "Ik heb de ambitie om met Westerlo terug in eerste klasse te spelen"

Nicola Cantoro
| 12 reacties
Geudens: "Ik heb de ambitie om met Westerlo terug in eerste klasse te spelen"
Foto: © SC

Met scorende spitsen als Kevin Vandenbergh en Sherjill MacDonald en het aantrekken van nieuwe spits Kevin Koffi lijkt Westerlo goed gewapend te zijn om de titelstrijd in tweede klasse aan te gaan. Ex-KV Mechelen- speler Kevin Geudens wil samen met Westerlo terug naar eerste klasse.

“Er wordt al stilletjes aan gepraat over de titel. Als Westerlo zijnde moet je ook durven uitspreken dat je nu voor de titel moet gaan. Er is al wat gezonde nervositeit aanwezig binnen de groep, al is Eupen wel een geduchte titelconcurrent”, zegt de ex-speler van KV Mechelen. Op de laatste speeldag spelen de Kempenaren dan nog nota bene tegen Eupen in Het Kuipke. “Vorig jaar werd alles op het laatste moment beslist. Ik denk niet dat die match tegen Eupen dit seizoen opnieuw beslissend zal zijn. het is nog te vroeg om dat al te beweren.”

Westerlo prijkt tien speeldagen voor het einde alleen op kop in de Belgacom League, al nadert Eupen al op slechts één puntje van de Kempenaren.“Ik ben nu 33 jaar. De titel met Westerlo in tweede klasse zou voor mij het mooiste moment uit mijn carrière betekenen. Ik voel me fysiek nog goed. Ik ben nu een rustigere speler geworden dan tijdens mijn periode bij KV Mechelen. Ik luister nu beter naar mijn lichaam en heb zeker nog de ambitie om volgend jaar met Westerlo in eerste klasse te spelen.”

Westerlo heeft naast Kevin Geudens nog een aantal spelers die het klappen van de zweep kennen in de Jupiler League. Sherjill MacDonald, Kevin Vandenbergh, Jaime Ruiz, Kennedy Nwanganga, Birger Maertens en Koen Van Langendonck hebben het stuk voor stuk al meegemaakt hoe het is om in de pintjesleague te spelen. Aan ervaring dus geen gebrek bij Westerlo. “Als we de kern bijeen kunnen houden en daar een vijftal versterkingen bij kunnen voegen, zijn we klaar voor eerste klasse”, zegt Geudens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties