Copa troost Depoitre: "Niet zo erg. Ik heb zo de finale van de Afrika Cup verloren."

Caroline Tonnelier
| 21 reacties
Copa troost Depoitre: "Niet zo erg. Ik heb zo de finale van de Afrika Cup verloren."
Foto: © SC

Na tumultueuze verlengingen en een bloedstollende zege was het Lokeren dat een plaats in de finale bemachtigde. Depoitre miste de laatste penalty van KV Oostende en was dan ook de antiheld. Tegenstander Copa

De spits was logischerwijze bijzonder teleurgesteld. “Dit is een heel grote teleurstelling, want we hebben een supermatch gespeeld. We hebben een aantal kansen gehad op het tweede doelpunt, maar spijtig genoeg is dat er niet gekomen. Ik ben dan ook heel ontgoocheld, de finale was fantastisch geweest.”

Doelman Copa stond in het winnende kamp en had voor de camera’s van de RTBF troostende woorden voor Depoitre. “Ik heb de finale van de Afrika Cup in de strafschoppenreeks verloren, dat is nog erger. Volgende week is er opnieuw een match.”

Veel respect voor Zulte Waregem

Vandaag stond de Ivoriaan wel in het winnende kamp en het doel is om net als twee jaar geleden de beker te winnen. “Petje af voor KV Oostende. Het was een moeilijke wedstrijd en we hadden geluk bij de penalty’s. Tegen Zulte-Waregem wordt het een mooie finale. We hebben veel respect voor hen. Ze hebben een mooie ploeg en een goede coach. Het wordt heel moeilijk, maar we zullen er alles aan doen.”

Opvallend beeld ook bij Ansah, die de beslissende penalty voorbij Ovono trapte. De Ghanees knielde voor hij zijn strafschop nam even neer om te bidden. Ook Copa prevelde een gebed en dankte dan ook God omdat het geluk aan de kant van Lokeren stond. Of de Oost-Vlamingen ook de beker zullen winnen? “In Sha Allah.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties