Interview Heylen: "Ik lag in de weegschaal met Mbemba"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Heylen: "Ik lag in de weegschaal met Mbemba"
Foto: © SC

RSC Anderlecht trekt zaterdag richting de versterkte burcht van KV Kortrijk. Vooral voor Michaël Heylen wordt het een blij weerzien met enkele vrienden. Hoe voelt de huurling zich bij de komst van zijn paars-wit?

Cédric De Volder in Kortrijk

RSC Anderlecht komt zaterdag met het mes op de keel voetballen in het Guldensporenstadion van KV Kortrijk. Eén van de Kerels is uiteraard Michaël Heylen. De 20-jarige Antwerpenaar wordt door de landskampioen uitgeleend aan de roodhemden. Met welk gevoel bereidt de verdediger zich voor op de komst van 'zijn club'?

Michaël, hoe leef je naar de wedstrijd tegen Anderlecht toe?

"Het is natuurlijk heel speciaal om tegen hen te spelen. In de heenwedstrijd stond ik de eerste minuten op lemen benen te voetballen. Het was dan ook onverhoopt om te gaan winnen in het Astridpark. Of dat geen pijn doet? Ik zet me volledig in voor KV Kortrijk, hé."

Had je deze week al contact met enkele spelers van paars-wit?

"Nee, helemaal niet. Ik schiet nog steeds goed op met onder anderen Davy Roef, Massimo Bruno en Dennis Praet. Maar dat wil niet zeggen dat we constant aan het sms'en of chatten zijn. Bovendien kom ik eigenlijk niet veel in Brussel."

Je vrienden staan onder een immense druk momenteel. Kan Kortrijk daarvan profiteren?

"We hebben in de heenwedstrijd bewezen dat we van RSCA kunnen winnen. Ik verwacht alleszins een leuke partij. Mijn vader komt naar de wedstrijd kijken en heeft een goed oog in onze overwinning. Hij reserveerde zelfs al een tafel in een restaurant in de buurt. Of ik dan betaal? Die reservering staat op zijn naam, hé." (lacht)

Je beseft toch dat KVK ook meteen over het lot van John van den Brom kan beslissen?

"Ja, dat heb ik ook her en der gelezen. Maar uiteindelijk is dat mijn zaak niet. Ik wil daar dan ook niet te hard op ingaan. Misschien voetbal ik volgend seizoen al terug onder de Nederlandse veldheer, hé. Trouwens: wij hebben die punten even hard nodig als Anderlecht." (knipoogt)

Je hebt dus de ambitie om terug te keren naar Anderlecht?

"Ja, natuurlijk. Maar daar beslis ik niet alleen over. Het is ook goed als paars-wit me nog een jaartje in Kortrijk stalt, hoor. Ik kreeg onlangs een contractverlenging tot 2016 (met optie voor een bijkomende jaargang, nvdr.) en dat is toch het teken dat er geloof in mijn kwaliteiten is."

En Anderlecht geeft de jeugd tegenwoordig een kans. Had je niet gehoopt om nu op het veld te staan met Tielemans en co?

"Het heeft niet veel gescheeld, hé. In de voorbereiding op dit seizoen lag ik in de weegschaal met Chancel Mbemba. Een blessure zorgde er uiteindelijk voor dat Chancel de kans kreeg. Maar het is hem van harte gegund."

Tot slot een klein pronostiekje, Michaël. In de slotminuten staat de 0-0 nog steeds het bord. KVK krijgt een strafschop. Durf jij als Anderlecht-speler achter de bal te gaan staan?

"En ik knal die bal er zelfs in! Ik moet toegeven dat ik de strafschoppen graag zou trappen. Bij de beloften van Anderlecht nam ik ook telkens mijn verantwoordelijkheid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties