Wint Keet het pleit van Clepkens?

Wint Keet het pleit van Clepkens?
Foto: © SC

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

Darren Keet of Michaël Clepkens? Het is de vraag die menig Kortrijkzaan dezer dagen bezig houdt. Afgelopen weekend posteerde Hein Vanhaezebrouck de Zuid-Afrikaans international op de bank. Enig probleem: zijn doublure ging in de fout.

Cédric De Volder in Kortrijk

Vijf tegendoelpunten tegen KV Mechelen, vijf tegendoelpunten bij Standard en vier tegendoelpunten tegen Lierse SK. De defensie van KV Kortrijk was de voorbije weken met de regelmaat van de klok aan het wankelen. Hein Vanhaezebrouck besloot vorige week om voor verandering te kiezen en posteerde Michaël Clepkens tussen de palen.

"Keet was zeker verrast door mijn keuze"

Enig probleem: het voormalige sluitstuk van de Leeuwen sloeg mea culpa bij het tegendoelpunt van 'zijn Waasland-Beveren'. KV bleef steken op een 1-1-gelijkspel. Et maintenant, Hein?

"Jullie willen nu natuurlijk weten wie zaterdag het doel zal verdedigen tegen Anderlecht?", lacht Hein Vanhaezebrouck op de wekelijkse persbabbel. "Wel, ik weet het zelf nog niet. Maar zijn jullie niet slim genoeg om het wel te weten?" (lacht)

"Clepkens heeft het zo slecht niet gedaan"

Darren Keet hoopt ontegensprekelijk zich opnieuw tussen de West-Vlaamse palen te knokken. "Ik heb de afgelopen dagen met hem gebabbeld", legt Vanhaezebrouck uit. Hij doet alsof hij verrast is door mijn keuze, maar ik weet dat hij het ergens zag aankomen. Of hij de afgelopen dagen goed heeft getraind? Dat ga ik nu eens niet zeggen."

"Ik wil wel benadrukken dat Clepkens het op de Freethiel niet zo slecht heeft gedaan", besluit de veldheer. "Hij gaat dan wel in de fout bij het tegendoelpunt, maar speelde verder een voortreffelijke partij. Dat foutje wordt dan jammer genoeg uitvergroot door het puntenverlies."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties