Top&Flop Lierse & Blunderende goalies

Lierse & Blunderende goalies
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Lierse

Schreven we hier ooit nog over hoe amechtig Lierse voetbalde, dan is die wereld ondertussen helemaal omgedraaid. Toegegeven, met Tony Watt en Mbaye Diagne (wat waren zij sterk in Bergen!) hebben ze ook een kwaliteitsinjectie gekregen, maar toch. Lierse dartelt als nooit te voren en mag zich na een aantal sterke wedstrijden nu al (quasi) zeker van play-off II noemen.

De omschakeling van Standard

Een doelpunt uit het boekje was het, de 2-0 van Standard tegen Zulte Waregem. Ineens stonden ze met 5 tegen 2 aan de overkant, na een corner van Essevee. Via diverse stations kwam de bal bij Jelle Van Damme, die – niet voor het eerst dit seizoen – binnenschoot. In Kortrijk was een dodelijke omschakeling al synoniem voor een wereldpartij. Wie houdt deze ploeg tegen?

Nieuwe spitsen aan het feest

Het was me wat in de wintermercato. Anderlecht en Club Brugge wilden beiden als eerste hun spits voorstellen leek het wel. En ook op het veld gaan ze elkaar nu na-apen. Pollet viel in en scoorde voor Anderlecht, een dagje later was het aan Castillo om te feesten in Genk met een mooi doelpunt. Krijgen we nog meer van hen?

FLOP

Flaterende goalies

Een puntendeling waar niemand tevreden mag mee zijn, daar in het Guldensporenstadion – al was de opluchting bij van den Brom groot. Grote reden: individuele fouten van eerst Keet en dan Tomasevic. Bij de goalie is het al lang niet meer de eerste keer dat hij in de fout ging de laatste tijd. En ook op Daknam kreeg Dutra een goal in geschenkverpakking na een bijzonder vreemde actie van Mandanda. Niet zo parfait, voor een keer.

Racing Genk

Was er vorige week nog hoop voor de troepen van Mario Been, dan lijkt veel van het goede van in Mechelen alweer vergeten. Tegen Club Brugge kwamen de Limburgers nog op voorsprong, maar daarna gaven ze het helemaal weg. Viel het meeste op: de manier waarop Preud’homme zijn 11 spelers aan het lopen kon brengen en de manier waarop die van Been het laatste kwartier gewoon stilstonden, al was het onder de drijvende kracht van Buffel een tijd lang niet zo slecht. Met 6 op 33 wordt het misschien alsnog knokken voor play-off I?

AA Gent

Was de bekeruitschakeling tegen Zulte Waregem nog een stap vooruit volgens sterke man Michel Louwagie, dan was het niveau dat de Buffalo’s aan de dag stelden in Oostende weer geen goed nieuws voor al wie houdt van Blauw-Wit. Dat er nu al geruchten zijn voor een nieuwe coach voor volgend seizoen zal ook geen deugd doen aan de rust van de club, dat – alweer – afstevent op een compleet verloren seizoen.

Ongeluksvogel van de week: Destorme

Na de wedstrijd op zaterdag gingen de spelers van KV Mechelen nog even uit. Dat kostte David Destorme uiteindelijk bijna het leven. Hij was moe, zette zich even aan de kant van de weg om wat bij te slapen, maar toen hij alsnog vertrok overviel de vermoeidheid hem opnieuw en crashte hij uiteindelijk, met enkele serieuze verwondingen tot gevolg. Meteen ook het einde van zijn seizoen. Wij willen David bij deze ook een spoedig herstel wensen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties