"KV Kortrijk geeft het telkens uit handen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
"KV Kortrijk geeft het telkens uit handen"
Foto: © SC

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

De ticketjes voor play-off 1 worden dit seizoen duur verkocht. KRC Genk, KAA Gent en KV Kortrijk verkopen heden ten dage hun huid duur om de elitetram niet te missen. Maar wie zal het halen? Voetbalkrant.com ging te rade bij Hugo Broos.

Door Cédric De Volder en Timothy Collard

Er kondigt zich een razend spannend slot aan van de reguliere speeltijd in de Jupiler Pro League. In de kelder van het klassement worden regelrechte veldslagen uitgevochten, maar ook in de strijd om play-off 1 is de strijd nog niet beslecht. Momenteel kamperen KRC Genk, KAA Gent en KV Kortrijk op een zakdoek bij elkaar. Welke apotheose verwacht Hugo Broos de komende weken? De voormalige Rode Duivel ging erbij zitten en deed zijn verhaal uit de doeken tegenover Voetbalkrant.com. Vandaag beginnen we met KVK.

Kansen van de Kerels: 25%

KV Kortrijk dacht enkele maanden geleden al te zijn veroordeeld tot een stekje in play-off 2. De West-Vlamingen slaagden er maar niet in om aan te klampen bij pakweg Sporting Lokeren en KRC Genk. Vandaag zijn de troepen van Hein Vanhaezebrouck echter nog steeds in de running voor het felbegeerde ticket. Toegegeven: zonder de enorme dip van de Limburgers had die hoop het Guldensporenstadion al lang verlaten.

"Ik geef Kortrijk dan ook het minste kans om die play-off I nog te bereiken", aldus Broos. "KVK kreeg al enkele kansen om serieuze sprongen te maken, maar lieten het keer op keer schieten. Jammer genoeg liggen individuele fouten telkens aan de basis van dat puntenverlies. Maar er is sowieso een probleem, hé."

De blik van Hein

Ook Hein Vanhaezebrouck is het stilaan moe om telkens opnieuw rust te moeten prediken. Na het gelijkspel tegen RSC Anderlecht van afgelopen weekend trok de oefenmeester dan fel van leer tegenover zijn troepen.

"Maar ik kan de reactie van Hein net heel goed begrijpen", verdedigt Broos zijn collega. "Het is enorm frustrerend als coach om die doelstellingen verloren te zien gaan door fouten van de spelers. Vanhaezebrouck heeft op zo'n moment niet de middelen om in te grijpen, hé."

Lastig, maar haalbaar programma

De Kerels kamperen momenteel op vier puntjes van die felbegeerde zesde stek. Het programma is de komende vijf weken allesbehalve gemakkelijk, maar wedstrijden tegen RAEC Mons, Cercle Brugge en KV Oostende mogen in principe niet verloren worden. Leuk detail: op de laatste speeldag staat er een rechtstreeks duel tegen KRC Genk op het menu.

Resterende wedstrijden:

Club Brugge - KVK
KVK - RAEC Mons
KVK - Cercle Brugge
KV Oostende - KVK
KVK - KRC Genk

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties