De Bruyne naar halve finale in Duitse beker

Nicola Cantoro

Wolfsburg heeft in een incidentrijke partij de bovenhand genomen van Hoffenheim in de Duitse bekercompetitie. De Bruyne haalde het in de kwartfinale van Koen Casteels met 2-3.

Kevin De Bruyne stond bij Wolfsburg uiteraard in de basis en speelde heel de match. De Rode Duivel lokte nog voor het half uur een strafschop uit. Die werd omgezet door de Zwitser Ricardo Rodriguez. Diezelfde Rodriguez maakte vlak voor rust alweer vanop de stip de gelijkmaker van Firmino ongedaan.

Koen Casteels mocht zich een derde keer omdraaien toen De Nederlander Bas Dost de weg naar doel vond. De match leek gespeeld, maar de doelpuntenmaker bij Wolfsburg Rodriguez hielp Hoffenheim terug in de match te komen. Hij pakte twintig minuten voor tijd een tweede gele kaart. De aansluitingstreffer voor Hoffenheim kwam echter te laat. Firmino kon pas helemaal op het einde van de match de 2-3 maken.