OHL-fans: "Ook in geval van PO 3 blijven we achter de spelers staan"

OHL-fans: "Ook in geval van PO 3 blijven we achter de spelers staan"
Foto: © SC

OH Leuven speelt zaterdag dé match van het jaar tegen Waasland-Beveren. De wedstrijd kan bepalen wie straks play-off 3 moet spelen. De beide supportersscharen hebben de confrontatie met rood en stip omcirkeld. Wij polsten bij Frederik Misplon, voorzitter van de Leuven Lads, wat er leeft.

Door Johan Walckiers

Frederik, hoe gaan jullie, supporters, met de situatie om?

"Wij hadden het natuurlijk liever anders gezien. Voor aanvang van het seizoen werden hogere ambities geuit door het clubbestuur en dan is het natuurlijk des te pijnlijker als we volop tegen degradatie moeten vechten.  Het is nu zo en wij als supporters mogen er het hoofd niet bij laten hangen en moeten de ploeg blijven aanvuren en steunen."

Hoe leven jullie toe naar die levensbelangrijke wedstrijd van zaterdag?

"Zaterdag is inderdaad een wedstrijd van levensbelang. Het zou best eens kunnen dat deze match doorslaggevend is in de strijd om play-off 3 te ontlopen.  Bij de Leuven Lads leeft de wedstrijd alvast. We hebben de grootst mogelijke bus geboekt en deze bus is al een goeie week uitverkocht."

Zijn er acties gepland?

"OHL zelf trakteert alle abonnees op drie gratis consumpties en kortingen in de fanshop. Ruim voor de aftrap is het al verzamelen geblazen aan stadion Den Dreef. Van daaruit zullen ook alle supportersbussen in colonne naar de Freethiel trekken."

"Wij, als supportersclub, zitten zelf ook niet om acties verlegen: op onze vorige verplaatsing naar AA Gent maakten we er nog een verkleedpartij van. We gingen met z'n allen als cowboys & cowgirls richting Ghelamco om die Buffalo-indianen van weerwerk te voorzien. En je kon ook hotdogs krijgen op onze bus. Ook deze keer voorzien we mogelijk nog een specialeke... maar het is zowieso altijd feest op onze bus."

Hoe zwaar zou PO 3 aankomen?

"Toch wel vrij zwaar vrees ik. Uiteindelijk moet je mogelijk vijfmaal tegen dezelfde tegenstander dan en eventuele winst van play-off 3 garandeert je nog geen verlengd verblijf in eerste klasse, want dan staat nog een loodzware eindronde tegen de beste tweedeklassers op het programma. Nu, stel dat we toch gedoemd zijn tot play-off 3, ook dan nog blijven we achter de spelers staan."

"Volgens mij had het bestuur al voor de winterstop moeten ingrijpen"

Zijn jullie tevreden met de actie van het bestuur dat het uitvak helemaal heeft opgekocht?

"Dit is een prima actie van het bestuur. Eindelijk ook eens een actie die ten goede komt van alle 'trouwe' supporters en abonnees. De club geeft hiermee een duidelijk signaal."

"Zijn er fouten gemaakt dit seizoen en welke dan? Hoe is het volgens jou zo ver kunnen komen?

"Achteraf praten is altijd makkelijk natuurlijk.  Toen we de kern zagen voor het seizoen dachten veel supporters dat we beter gestoffeerd aan het seizoen begonnen dan de voorbije jaren. En dus was het gerechtvaardigd om met hogere ambities aan het seizoen te beginnen. De motor is echter nooit helemaal aangeslagen en eenmaal je in het sukkelstraatje zit, is het moeilijk om er uit te komen. Vooral onze uitwedstrijden waren desastreus tot nu toe. De transfers zijn ook niet allemaal even geslaagd. En tactisch kon je je ook soms vragen stellen bij de aanpak van Van Geneugden. Te late wissels en dergelijke."

Hoe staan jullie tegenover het ontslag van Van Geneugden?

"Van Geneugden heeft veel betekend voor deze club en daar hebben we nog altijd respect voor. Maar 'het vet was van de soep' zoals ze dan zeggen... De eens zo geroemde strijdlust en kleedkamermentaliteit leken een beetje verdwenen en Ronny reageerde iets te vaak met 'het was nét niet' of 'we hebben vandaag pech gehad'. Dat kan eens gebeuren, meermaals zelfs... maar als het blijft gebeuren, dan moet je je toch vragen stellen. Een ontslag was dan stilaan ook de enige mogelijke oplossing. Volgens mij had de club zelfs voor de winterstop moeten ingrijpen, maar ja, ook dat is 'praat achteraf'."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties