Preud'homme: "Castillo kan alle systemen aan"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 12 reacties
Preud'homme: "Castillo kan alle systemen aan"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Nicolas Castillo lijkt zich uitstekend in te passen in het geheel van Club Brugge. Maar in welk systeem past de Chileense aanvaller het best? "Ik ga mijn plannen hier niet uit de doeken doen", blijft Michel Preud'homme op de vlakte.

Door Cédric De Volder

Nicolas Castillo beleefde vorig weekend een droomdebuut voor Club Brugge. De Chileense international viel in op het veld van KRC Genk en tekende meteen voor een eerste roos in blauw-zwarte loondienst.

"Maar ik vond hem ook enorm intelligent spelen", aldus een tevreden Michel Preud'homme op de wekelijkse persbabbel. "Hij beweegt over het veld zoals een echte spits dat hoort te doen. Zo dook hij bijvoorbeeld uitstekend in de hoek na een pass van Eidur Gudjohnsen."

"Castillo beweegt uitstekend over het veld"

Ondertussen blijft het gissen naar het toekomstige spelsysteem van Club. Blijft de Luikenaar bij een 4-3-3 of kiest hij alsnog voor een 4-4-2? "Nicolas kan alle systemen aan", blijft Preud'homme op de vlakte. "Ik bekeek al een pak beelden van tijdens zijn periode in Zuid-Amerika en kwam tot de conclusie dat hij alle systemen aan kan."

Op training experimenteerde de oefenmeester alvast met het duo Tom De Sutter - Castillo. "Ik ga hier mijn plannen niet uit de doeken doen, hé. Maar dat is inderdaad een optie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties