"Speler niet gebaat bij wat Vanhaezebrouck deed"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 6 reacties
"Speler niet gebaat bij wat Vanhaezebrouck deed"
Foto: © SC

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck had afgelopen weekend geen goed woord over voor Darren Keet en Zarko Tomasevic. Beide spelers gingen in de fout tegen Anderlecht, tot grote woede van hun coach. Inmiddels excuseerde Vanhaezebrouck zich al, maar blijft zoiets niet hangen?

Voetbalkrant.com ging ten rade bij Jef Brouwers, gerenommeerd sportpsycholoog. Wat is zijn mening over de uitlatingen van Hein Vanhaezebrouck, kunnen die door de beugel? “Door je spelers publiek zo af te vallen bereik je niets”, zegt Brouwers aan onze redactie.

“Er zullen altijd spelers zijn die zich harder inspannen dan een ander, maar iedere voetballer stapt het veld op om te winnen. Iedereen wil zijn job doen. Als het dan al eens misloopt, dan is die speler al ongelukkig. Kwaad worden op de speler in kwestie haalt dan ook niets uit.”

"Op korte termijn helpt dat misschien, maar op lange termijn is een speler er niet bij gebaat"

Vanhaezebrouck wilde zijn spelers misschien prikkelen met het oog op de komende matchen? “Dat kan goed zijn, maar op lange termijn gaan die spelers hier niet bij gebaat zijn. Op korte termijn misschien wel: de speler wil het ongelijk van zijn coach bewijzen met een goede prestatie, maar zal het in de eerste plaats niet voor zichzelf doen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties